Almanlar Öğretmene Saygıdan Sınıfta Kaldı

Almanlar Öğretmene Saygıdan Sınıfta Kaldı

Almanların yüzde 40’ıdan fazlası öğrencilerin öğretmenlerine yeterli saygı duymadığı görüşünde.

Almanların yüzde 40’ıdan fazlası öğrencilerin öğretmenlerine yeterli saygı duymadığı görüşünde. 21 OECD ülkesi arasında yapılan "Global Teacher Status Index 2013" araştırmasında Almanya öğretmenlere saygı duyulan ülkeler arasında 16’ıncı sırada yer aldı. ABD, Çin ve Mısır gibi ülkelerin de yer aldığı araştırmada her ülkeden bin katılımcıya internet üzerinden sorular yöneltildi. Ankete katılanlar, “Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklere göre nasıl değerlendiriyorsunuz? Öğretmen gelirinin adil olup olmadığıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Öğrenciler öğretmenlerine saygı duyuyorlar mı?” gibi sorulara cevap verdi.

Katılımcılarının yüzde 20’sinden daha azı öğrencilerin öğretmenlere saygı duymadığı görüşünü savunurken, özellikle ilkokul öğretmenlerine yeterli saygı gösterilmediği ortaya çıktı. “Öğretmenlerin öğrencilere iyi bir eğitim verdiğine inanıyor musunuz?” sorusunda da Alman öğretmenlerin, diğer Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarıyla karşılaştırmada son sıralarda yer almaları dikkat çekti.

Araştırma sonucu Almanya 16’ıncı sırada yer alırken, son sırada İsrail’in olduğu görülüyor. Öğretmenlik mesleğinin doktorlukla eş tutulduğu Çin ise araştırma listesinde en başta yer alıyor. Gelir konusunda ise katılımcıların yüzde 59’u, öğretmenin başarısına göre maaş verilmesinden yana olduğunu açıkladı. Öğretmenlerin en çok para kazandığı ülkeler arasında Singapur, ABD ve Güney Kore başı çekiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.