Alman Ordusu Kunduz’un Kontrolünü Afganistan’a Devretti

Alman Ordusu Kunduz’un Kontrolünü Afganistan’a Devretti

Alman Ordusu, Afganistan’ın güneyindeki Kunduz’daki askeri üssün kontrolünü Afgan güvenlik güçlerine devretti.

Alman Ordusu, Afganistan’ın güneyindeki Kunduz’daki askeri üssün kontrolünü Afgan güvenlik güçlerine devretti. Devir teslim töreninde Almanya Savunma Bakanı Hıristiyan Demokrat Birlik Partili Thomas de Maiziere ile Dışişleri Bakanı Guido Wetserwelle hazır bulundu. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre törende konuşma yapan Savunma Bakanı de Maiziere, “Birkaç gün içerisinde son Alman askerleri ile siviller de Afganistan'dan ayrılmış olacak. Afgan ortaklarımıza büyük sorumluluk devrediyoruz” diyerek bölgenin güvenliğinden bundan böyle Afgan güçlerinin sorumlu olacağını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Westerwelle ise Alman birliklerinin çekilmesinden sonra da Almanya’nın Afganistan’ı desteklemeye devam edeceğini söyledi. Westerwelle, “Afganistan'daki işimizi bununla bitmiş olmuyor. Sivil alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu. Almanya, Afganistan’ın yeniden imarı için önümüzdeki üç yılda 430 milyon Euro yıllık mali yardım sözü vermişti. Bölgedeki üssün kontrolünün Afgan güvenlik güçlerine devredilmesiyle birlikte, Alman ordusunun misyonu da resmen sona ermiş bulunuyor.

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde burada görev yapan Alman birliklerinin çekilmesinden sonra yalnızca 900 mevcutlu bir birlik Mezar-ı Şerif’teki Alman üssünde konuşlandırılacak. Afganistan’da NATO misyonu kapsamında faaliyet gösteren ISAF’ın görev süresi 2014 yılının sonunda sona eriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.