Alman Kargo Şirketi Paket Yemek Servisi De Yapacak

Alman Kargo Şirketi Paket Yemek Servisi De Yapacak

Dünyanın en büyük kargo şirketlerinden Deutsche Post gıda sektörüne girmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük kargo şirketlerinden Deutsche Post gıda sektörüne girmeyi planlıyor. Genelde internetten sipariş edilen kitaplar, kıyafetler, ayakkabılar ve elektronik eşyaları transfer etmesiyle bilinen Deutsche Post’a ait paket şirketi DHL, 2015 yılına kadar bütün önemli ve kalabalık şehirlerde online gıda alışveriş hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

DHL evden çıkamayan yaşlı insanların ve geç saatlere kadar çalışıp alışverişe gitme şansı olmayanların gıda ihtiyaçlarını kapısına teslim edecek.

İnternetten alışveriş gün geçtikçe daha da önem kazanırken, DHL de bundan yararlanarak gıda sektörü haricinde günde 3,2 milyon paketi sipariş edilen yerlere ulaştırıyor.

Gıda transferi konusunda daha önce de girişimlerde bulunan DHL firması, bu denemelerinde başarısız bir tablo çizmişti. DHL patronu Andrej Busch, bunu taze ve bozulmamış gıdayı uygun fiyata vakitlice müşteriye ulaştırmanın daha karmaşık bir kargo işi olmasına bağladı.

Busch, İngiltere’de bugün gıda alışverişinin yüzde 5’lik kısmının posta yolu ile yapıldığını söyledi. Marketler ile yarışmaktansa ekstra bir hizmet sunmak istediklerini ifade eden DHL patronu, market zincirlerinin de artık internet siteleri kurduklarına ve online satışa hazırlandıklarına dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.