Alman Hükümeti, Irkçı Suç Örgütleri İle Mücadele Etmeli

Alman Hükümeti, Irkçı Suç Örgütleri İle Mücadele Etmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göçmenlerin insani taleplerinin, Berlin'de ikamet eden bir Alman'dan daha değersiz görülmemesi gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, göçmenlerin insani taleplerinin, Berlin'de ikamet eden bir Alman'dan daha değersiz görülmemesi gerektiğini söyledi. Hans’ın Mehmet'ten, Emma’nın Ayşe’den üstün tutulmaması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "İnsanlar arasına kategorik ayrımlar getirilmemelidir." dedi.

Oberhausen’deki Almanya Türk Federasyon 28. Büyük Kurultayı'nda konuşan Bahçeli, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, İslam karşıtlığı gibi insanlık dışı eğilim ve yönelimlerle mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli şöyle konuştu: "Bir insanı tercihinden, düşüncesinden, inancından, derisinin renginden ve kimliğinden dolayı ikinci sınıf görmek, dünyanın neresinde olursa olsun çağ dışıdır ve barbarlıktır. Her millet, her din, her fikir, bozguncu olmadıktan sonra her ideoloji saygıyı hak etmektedir."

Irkçılığın hangi vahim sonuçlara sebep olduğunu bilhassa Almanya’nın çok iyi tecrübe ettiğini belirten Bahçeli, "Önümüzdeki günlerde kurulması beklenen yeni Alman hükümetinin bunlarla mücadele etmesi insanlık namına zorunludur ve Münih’te devam eden hukuksal sürecin en ahlaklı ve en objektif şekilde neticelenmesi de milletimizin temennisidir." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.