Alman Havaalanlarında Ve Limanlarında Amerikan Kontrolü

Alman Havaalanlarında Ve Limanlarında Amerikan Kontrolü

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre Amerikan devlet memurları, Almanya´nın havaalanı ve limanlarında görev yapıyor ve Alman görevlilere talimat veriyor.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre Amerikan devlet memurları, Almanya´nın havaalanı ve limanlarında görev yapıyor ve Alman görevlilere talimat veriyor. Habere göre Amerikan güvenlikçi ve istihbaratçılar, Hamburg ve Bremerhaven limanlarında görev yapıyor, Frankfurt havaalanında ise kendilerine ait büroları bulunuyor.

Memurların diplomat pasaportuna sahip olduğunu yazan gazete, havayolu şirketlerine de kimlerin Amerikaya´ya giremeyeceğini bildirdiğini ve Amerika´ya giden uçaklara binmelerinin önüne geçtiğini belirtiyor. Yeşiller partisi milletvekili Hans-Christian Ströbele, zaman zaman bu yönde iddialar duyduğunu ve bunu federal hükümete sorduğunda kaçamak vevaplar aldığını söyledi.

Hükümet çevrelerinin bu memurları, bir tür seyahat danışma hizmeti verdiği şeklinde savunduğu belirtiliyor. 2011 yılında Almanya'dan 1.300 kişinin Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmesi engellendi. Söz konusu haber ile ilgili olarak Süddeutsche Zeitung gazetesi "Almanya ne kadar bağımsız" şeklinde yorum yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.