Alman Eyalet Başbakanı, Bahçesini Halka Açtı

Alman Eyalet Başbakanı, Bahçesini Halka Açtı

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann başbakanlık konutu olarak kullanılan tarihi Villa Reitzenstein’ın bahçesini dün ziyarete açtı.

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann başbakanlık konutu olarak kullanılan tarihi Villa Reitzenstein’ın bahçesini dün ziyarete açtı. Yaklaşık beş futbol sahası genişliğinde olan ve ilk defa ziyarete açılan asırlık bahçeyi Başbakan Kretschmann ziyaretçilere bizzat gezdirdi.

Asırlık çınarlar, çam ağaçları ve zengin bitki çeşitleri ile önemli botanik bahçelerden biri olan Villa Reitzenstein’ın bahçesinde bulunan arı kovanları da ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Ziyaretçilere eyaletin bitki örtüsü ve yaban hayatı ile ilgili de bazı bilgiler veren Başbakan Kretschmann, eyalette 450 çeşit arı bulunduğunu belirtti.

'HÜKÜMET HALKTAN KOPUK OLAMAZ'

Başbakan Kretschmann ayrıca Villa Reitzenstein’ın bahçesinde bulunan arı kovanlarından yılda yaklaşık 80 kilogram bal alındığı bilgisini paylaştı. Bahçe gezisinin daha fazla açıklığa ve toleransa bir basamak olması gerektiğini belirten Başbakan Kretschmann, “Biz halkın hükümetiyiz. Hükümet halktan kopuk olamaz.” dedi.

ZİYARETÇİLER ,BAHÇEDEN VE ARILARDAN SÖZ ETMESİNİ SEMPATİK BULDU

Yaklaşık 400 kişinin ziyaret ettiği bahçenin daha önceki açık kapı günlerinde sadece belli bölümleri gezilebiliyordu. Bu kez bahçenin bütün bölümlerini gezebilen ziyaretçiler, bir başbakanın bahçeden ve arılardan söz etmesini sempatik buldu.

1910-1913 yılları arasında Helene von Reitzenstein için yaptırılan Villa Reitzenstein, 1952 yılından bu yana başbakanlık konutu olarak kullanılıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.