Alman Evleri'nde sona gelindi

Alman Evleri'nde sona gelindi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hızlı Tren İstasyonu yanında bulunan ve Alman Evleri olarak bilinen 13 tescilli yapının restorasyonunu yaparak Konya'ya yeni sosyal ve kültürel tesisler kazandırıyor.

Bölgede bulunan 10 evde restorasyon çalışması tamamlanırken 3 evde ise, oturanların lojmanlara taşınmasının ardından restorasyon çalışmasına başlandı.

Devlet Demir Yolları (DDY) ile gerçekleştirilen protokol ile lojmanların karşılığında Meram’da bulunan DDY arazisinin bir bölümünde 40 daireden oluşan yeni lojmanlar tamamlanarak teslim edildi. 13 tarihi yapının restorasyonu ve 40 daireden oluşan yeni lojmanlar yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak.

Geçtiğimiz aylarda inşaat alanında incelemelende bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Çalışmayla hem tescilli binalar restore ediliyor hem de günümüzde kullanıma hazır hale getiriliyor. Bu bölgenin kullanım amacı konusunda istişarelerimiz devam ediyor. İstasyon bölgesinde bahçe düzenlemesiyle, çevre düzenlemesiyle, restorasyonuyla, çevre duvarı ve yürüyüş yollarıyla gerçekten çok güzel bir alan oluyor. Bu çalışma Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülüyor. Biz de bu alan karşılığında buradaki lojmanların yerine yeni lojmanlar, yeni binalar yaptık, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne teslim ediyoruz. Meram’ın merkezindeki bu alanı Konya’mıza ve Meram ilçemize kazandırıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum