Alman Borsası'nın gözü Borsa İstanbul'da

Alman Borsası'nın gözü Borsa İstanbul'da

Merkezi Almanya'nın Frankfurt şehrinde olan Deutsche Börse, Türkiye'nin İstanbul'u uluslararası bir finans merkezine dönüştürme hedefi ile yakından ilgilendiklerini belirterek, Borsa İstanbul ile stratejik ortaklık kurma konusunda istekli olduklarını beli

Deutsche Börse Kurumsal İlişkileri Bölümü Başkan Yardımcısı Frenk Herkenhoff, Türkiye ekonomisinden övgüyle bahsederek, "Türkiye, Asya ve Avrupa arasında muhteşem bir hızla büyüyen bir piyasaya sahip. Bu yüzden İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olarak konumlandırılması ile yakından ilgileniyoruz. Türkiye hükümetinin bu konuda planları ile yakından ilgiliyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin mevcut borsaları konsolide ederek, ülkenin ve İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olmak hedefi doğrultunda önemli bir adım olduğunu vurgulayan Herkenhoff'e göre Deutsche Börse'ün Borsa İstanbul'la kurulabilecek stratejik ortaklıklara sıcak bakıyor.

Herkenhoff, "Borsamız, İstanbul'da entegre bir borsa örgütlenmesinin başarıyla inşa edilmesi amacıyla bir stratejik ortaklık anlayışına sahiptir" şeklinde konuştu.

Halka arz için 2015 bekleniyor

Daha önce basında içerisinde Deutsche Börse'ün de bulunduğu, Nasdaq, Londra Stock Exchange, Chicago Mercantile Exchange-CME ve The New York Stock Exchange (NYSE) borsalarının bilişim teknolojisi (IT) birimlerinin Borsa İstanbul ile bilişim teknolojileri alt yapı donanımı için ortaklık yapmak istedikleri, bu konuda görüşmelerin başladığı iddia edilmişti.

BIST Başkanı İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'un 5 Nisan'da faaliyete geçmesinin ardından gazetecilerle olan görüşmesinde stratejik ortaklık konusunda gelişmeler olduğunu ve temmuz ayında somut açıklamalar olabileceğini belirterek, BIST;in stratejik ortaklık ve bölgesel işbirliklerinin ardından 2015 sonundan itibaren halka arza hazır hale gelebileceğini söylemişti.

Borsa İstanbul ile Nasdaq arasında da işbirliği gündeem gelmişti.

Alnan Borsası 2011'den beri yakından izliyor

Alman borsa operatörü Deutsche Börse Grubu'nun Uluslararası İlişkiler Başkanı Jochen Biedermann, Deutsche Welle Türkçe'ye yaklaşık iki yıl önce yaptığı açıklamada Almanya'daki yatırımcılarının Türkiye sermaye piyasaları ile ilgili bilinçlerini yükseltecek ortak pazarlama projeleri geliştirdiklerini belirtmişti. Deutsche Börse Grubu'nun en üst düzey yetkililerinden olan Biedermann, henüz Türkiye;de bir temsilcilik açma kararını vermediklerini ancak o dönem ki ismiyle İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile yapılacak ortak çalışmaların sonuçlarının temsilcilik açma kararını etkileyeceğini ifade etmişti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.