Alman Bakan: Yakılarak Defnedilen Türk Kadını İçin Üzgünüm

Alman Bakan: Yakılarak Defnedilen Türk Kadını İçin Üzgünüm

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde, Türk kadının cenazesinin 'dini belirsiz' diye cenazesi yakılıp defnedilmesi Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall'ı da üzdü.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde, Türk kadının cenazesinin 'dini belirsiz' diye cenazesi yakılıp defnedilmesi Eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall'ı da üzdü. Bakan Gall, Stuttgart Başkonsolosu M. Türker Arı’ya yazdığı mektupta, "Aktardığınız ölüm vakasında, belirttiğiniz şekilde başkonsolosluğun gecikmeli olarak bilgilendirilmesinden üzüntü duyuyorum." dedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü de olayın bu şekilde gelişmesinin üzücü olduğunu, ölen kişinin dini mensubiyeti konusunda herhangi bir şüphe olması durumunda vatandaşı olduğu ülkenin başkonsolosluğuna bilgi verilmesi gerektiğini doğruladı.

Türk kadınının yakılmasının medyaya yansımasının ardından Waiblingen Büyükşehir Belediye Başkanı Andreas Hesky de Başkonsolos Arı’ya mektup yazarak belediyenin yaptığı hatayı kabul ederek özür dilemişti. Başkonsolosluk nezdinde Müslüman mezarlığına yakılan cenazenin küllerinin defnedilmesi için belediye yetkilileri ile görüşmeler devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.