Alevilerden İhsanoğlu'na Destek Açıklaması

Alevilerden İhsanoğlu'na Destek Açıklaması

Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF), düzenlenen basın toplantısı ile cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy vereceklerini açıkladı. AVF Başkanı Cemal Canpolat, "Zulme uğrayan, mağdur olan, hor görülen, itilen ama bu ülkede bayrak sorunu,...

Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF), düzenlenen basın toplantısı ile cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy vereceklerini açıkladı. AVF Başkanı Cemal Canpolat, "Zulme uğrayan, mağdur olan, hor görülen, itilen ama bu ülkede bayrak sorunu, devlet sorunu olmayan bu insanlar bir kez daha bu birliği sağlayarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldık." dedi.

Alevi Vakıflar Federasyonu ile Alevi Bektaşi kurum ve kuruluş temsilcileri cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy vereceklerine dair basın toplantısı düzenledi. Karacaahmet Dergahı'nda düzenlenen programa, Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Cemal Canpolat ve Alevi-Bektaşi temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat da programa destek verenlerin arasındaydı.

Alevi dedelerinin duasıyla başlayan programda konuşan Başkan Cemal Canpolat, Türkiye'nin son yıllarda hızla Ortadoğu bataklığına saplanmaya başladığını söyledi. Mevcut iktidarın politikalarını eleştiren Canpolat, "Türkiye hızla Ortadoğu bataklığına sürükleniyor. Yıllardır kavga edilen, birbirinin camisini bombalayan, sadece kendisinden olmadığı için öldürülen katledilen, 14 yıllık bu iktidar döneminde de o bölgede Türkiyenin yürüttüğü mezhepçi ısrarlı politikalar gereğince o bölgedeki hareketin hızlanmasına sebep olan, hemen yanıbaşımızda daha dün Suriye'de binlerce insanın birbirini vurduğu birbirinin camisini bombaladığı bir süreç yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

IŞİD tehlikesine dikkat çeken Canpolat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hemen yanıbaşımızda IŞİD diye bir terör örgütü beslenip büyütüldü. Bunda da bu ülkeyi yönetenlerin payı olduğu tartışmasız ortaya çıktığı bir süreçteyiz. Irak'ta sadece Türkmen olduğu için katledilen, sadece Alevi olduğu için öldürülen, sadece Kürt olduğu için öldürülen, sadece Şii olduğu için öldürülen ve kendisinden olmayan Sünni olduğu için öldürülenlerin olduğu bir terör örgütü ile baş başa kaldık."

'DIŞ POLİTİKADA İÇERİDE DE UYGULAMAYA BAŞLADILAR'

Başbakan Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Alevi', Selehattin Demirtaş hakkında da 'Zaza' demesini eleştiren Canpolat, "Eğer Alevi olduğu için, Sayın Kılıçdaroğlu'nu kamuoyunda yuhalatanlar, diğer adayı Zazadır diye dışlayıp ayrımcılık yapanlar, bu ülkeyi yönetenler, kendi ülkelerindeki insanları Kürt diye, Alevi diye, mezhepçi bir politika ile ayırarak, dışarıda yürüttükleri politikayı içeri de de adım adım uygulamaya başladılar.Alevilerin yoğun olduğu mahallelerde başta Gazi olmak üzere, Okmeydanı'nda Alevilere yönelik olan saldırılardan vazgeçin, Alevileri birbiri ile kavga ettirmekten vazgeçin, bunların sizin denetiminizde yapıldığını biliyoruz." şeklinde konuştu.

'CUMHURBAŞKANI OLACAK KİŞİ BÖLÜCÜLÜK YAPMAYAN KİŞİDİR'

Aleviler olarak istedikleri cumhurbaşkanın özelliklerini de sıralayan Canpolat şöyle devam etti: "Bu ülkede cumhurbaşkanı olacak kişi kendi vatandaşları arasında bölücülük yapmayan kişidir. Mezhepçilik yapmayan kişi olmalıdır. İki kişi dahi olsa diğer inançlara ayrımcılık yapmayan bir cumhurbaşkanı olmalıdır. Bunun için Alevi olmayan ama aydın olan, entelektüel olan, gerek 53 İslam ülkesini yöneten ve yönetmekten büyük tecrübe edinen, laiklikle sıkıntısı olmayan aday olmalıdır. Bize yetki veren destek veren Alevi kurum ve kuruluşları adına Ekmeleddin İhsanoğlu'nu niçin desteklediğimizi iki cümle ile sunmak istiyorum. Kadınların özgürce kahkaha attığı, kaç çocuk doğuracaklarına kendilerinin karar vereceği, Alevilerin artık bu ülkede eşit yurttaş olduğu, cemevlerinin ibadethane sayıldığı, zulme uğrayan mağdur olan, hor görülen,itilen ama devlet sorunu, bayrak sorunu olmayan insanlar bir kez daha birliği sağlayarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldık."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.