Aladağ Kayak Merkezi Konya için önemli

Aladağ Kayak Merkezi Konya için önemli

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Derbent İlçesi sınırlarında yer alan Aladağ Kayak Merkezi Projesinin Konya turizmine kazandırılmasının bölge için son derece önemli olduğunu söyledi

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’yi ziyaret ederek, Aldağ’ın Konya’nın kış sporları merkezi olması için verilen destekten dolayı kendisine ve meclis spor komisyon üyelerine teşekkür etti.
Acar, Selvi’nin, Konya için çok önemsedikleri bu projeye tüm desteğini, gayretini ve çabasını ortaya koyduğunu belirterek, “Bununla beraber mesafe almaya başladık. Sağ olsunlar, daha önce il genel meclisi yatırım programına alarak böyle bir çalışma başlatmış oldular. Şu anda da bu konudaki son gelişmeler, uluslar arası standartlara da uygun bir kayak yapılabileceği yolunda rapor hazırlanıyor. Dolayısıyla Konya’mız için çok güzel bir proje olacak. Bu projede il genel meclis başkanımızla beraber olmaktan hem mutluyum, hem keyifliyim. Bunun yanı sıra, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz buraya katkı sağlıyor, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Bey’de buraya ciddi katkı sağlayacak. İl Genel Meclisi Spor Komisyonu da bu konuda ciddi katkılarda bulundu. Rapordan sonra tüm Konya yöneticilerini 2 bin 400 metre rakımda toplayıp burada hızlı bir şekilde bundan sonra yol almanın stratejisini geliştireceğiz ve Konya için, İç Anadolu Bölgesi için ciddi bir kayak merkez olacak bu proje.”dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Aladağ Kayak Merkezi Projesi’nin bu dönemde yatırım programına aldıkları örnek projelerden bir tanesi olduğunu vurguladı. Bu projenin hayata geçmesinin Konya turizmi açısından çok önemli olduğunun altını çizen Selvi, “Turizmle ilgili olarak Derbent Belediyemiz ile güzel bir işbirliği içerisindeyiz, onlar da üzerine düşeni yaptı, başkanımıza da teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, bu yatırımın Konya’ya kazandırılması, Konya turizmi açısından son derece önemliydi. Hem kırsal kalkınma noktasında, hem turizmin gelişmesi noktasında katma değer üretilmesi istihdam desteği, her alanda  baktığımız zaman bu proje son derece önemli” dedi.
 Bu projeyi, geçtiğimiz aylarda meclis gündemine alarak, bu konuda gerekli komisyon çalışmalarını tamamlattıktan sonra teknik çalışmaların da sona erdiğini ve meclise ilgili raporların okunmasının ardından görüşülerek, oybirliği ile yatırım programına dahil edildiğini anımsatan Ali Selvi, Derbent ilçesinin Konya için önemli bir ilçe olduğunu, Konya merkeze uzaklığının da çok olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti: “Aladağ’daki alanın dağ kayak sporuna da, kayak merkez olarak konuşlanmaya da son derece uygun olduğunu yapılan tespitler sonucunda görmüş olduk. Bu konuya bakanlığın da sıcak baktığını; ki yatırım programına aldıktan sonra artık projelendirilerek bakanlığa teklif edilmesi gündemde. Bakanlıktan da gerekli tetkik ve incelemelerin yapıldığını biliyoruz. Oradan da çıkan olumlu raporlar var dolayısıyla bu raporlarla beraber artık bundan sonraki aşama; projenin netleştirilerek bütçelenmesi aşamasına geliyor.
Konya için son derece önemsiyoruz bu projeyi. Sebebi de şöyle; tabi yerel yönetimler olarak Konya’nın  gerçek bir tarım şehri olması için, tarımda arzu edilen seviyeye gelmemiz, yine sanayide ve turizmde arzu edilen seviyeye gelebilmemiz için bu çalışmalar sürecek, turizm alanında bu çalışma Konya’ya ciddi derecede katma değer üretecek Konya ekonomisine ciddi katkıları olacak Konya bir turizm şehri haline gelecek, insanlarımız geldiği zaman başta Mevlana Hazretlerini ziyaret ettikten sonra Konya’da belki uzunca müddet kalıp vakit geçirecekleri yerler olacak. Bu yazın da, kışında böyle. Konya’nın her ilçesinde bir tarih kültür, bir turizm değeri mutlaka bulabilirsiniz ama   özellikle kış sporları, kışın insanlarımızın Konya’da kalması açısından çok önemli. Bu kayak merkezinin  de şehir merkezine çok yakın bir bölgede Derbent ilçemizde olmasını kış turizmi açısından da önemsiyoruz. Yazın bir ayrı güzel kışın bir ayrı güzel orası.  İnşallah bu projeyi Konya’ya kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Bunun altyapı çalışmalarını tamamlamış olduk, insanlarımız hem gerekli kayak merkezi ile ilgili aktivitelere katılmış olacak Konya’da ciddi organizasyonlar düzenlenmiş olacak, hem de geldiklerinde diğer tarihi ve turistik mekanları da görme fırsatı bulacaklar. Kısacası ‘gez dünyayı gör Konya’yı’ Bir atasözü bu. Konya’nın görülmesini, tanınmasını, geldiklerinde hakikaten hoşnut kalacaklarını buradan insanlarımıza duyuruyoruz, biz bu konuda çalışmaya devam edeceğiz, yollarımızı yapmaya, kırsal kalkınma seferberliğine devam etme konusunda kararlıyız,bu konuda önemli mesafeler aldık. Projenin bölgemize, Konya’ya, İç Anadolu bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.