Aktif-sen Başkanı Bahçe: Karaman'daki Ayıptan Kimsenin Haberi Olmasın İsteniyor

Aktif-sen Başkanı Bahçe: Karaman'daki Ayıptan Kimsenin Haberi Olmasın İsteniyor

Kars'ta sendika üyeleriyle bir araya gelen Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, Karaman Ermenek'te yaşanan maden faciasına ilişkin, "Burada bir ayıp var. Bu ayıptan kimsenin haberi olmasın. Üstünü örtelim gitsin mantığıyla...

Kars'ta sendika üyeleriyle bir araya gelen Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, Karaman Ermenek'te yaşanan maden faciasına ilişkin, "Burada bir ayıp var. Bu ayıptan kimsenin haberi olmasın. Üstünü örtelim gitsin mantığıyla kimse ile görüşülmesine müsaade etmiyorlar." dedi.

Kars Aktif- Sen İl Temsilcisi Seyit Uraçin'in davetiyle Kars Grand Ani Otel'de öğretmenlerle buluşan sendika genel başkanı Osman Bahçe, Karaman Ermenek’te maden faciasının mağduru aileler ile basının görüştürülmediğini söyledi. Bahçe, "Basının yanı sıra her hangi bir sivil toplum kuruluşu ile görüşmelerine de müsaade edilmiyor. Yani burada bir ayıp var. Bu ayıptan kimsenin haberi olmasın, üstünü örtelim gitsin mantığıyla kimse ile görüşülmesine müsaade etmiyorlar. Beyanat vermelerine müsaade etmiyorlar. Orada adete madenci yakınları esir edilmiş vaziyettedir. Henüz Karaman'da ki elim hadisenin mağdurları ailelere görüşemedik. Bizler üzerimize düşeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bahçe, sendikalarının faaliyetlerini ve yapacakları çalışmaları da anlattığı buluşmada; Soma maden faciasında ve diğer elim facialarda hayatlarını kaybedenlere rahmet ailelere başsağlığı ve sabırlar dilediklerini belirtti. Yetkililere sendika olarak millet adına uyarılarda bulunduklarını açıkladı.

Eğitimciler olarak mesleklerine olan aşkları, milletlerine olan sevdaları ve görevlerine olan bağlılıklarından dolayı insani bir sorumluluk olarak yaşanan facialarda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Aktif -sen Başkanı Bahçe; "Bu çerçevede afetlerin yaşandığı yerlerde bölgelerde bizim girişimlerimiz oldu. Mesela Soma'da Kimse Yok Mu Derneği orada çok verimli ve faydalı çalışmalarda bulundu. Belki de bu kadar faydalı çalışmalarda bulunan bir derneğin toplum yararına çalışan dernek olma statüsünün elinden alınması da bütün mağdurlara vurulan bir darbe olmuştur. Bu bağlamda bu önemli hususa da değinerek Kimse Yok Mu Derneği ile çalışma içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.