Aktif Eğitim-sen'li Öğretmenler Yemekte Bir Araya Geldi

Aktif Eğitim-sen'li Öğretmenler Yemekte Bir Araya Geldi

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Van İl Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla üyelerine yemek verdi. Üyelerin eşleriyle birlikte katıldığı yemekte konuşan Aktif Eğitim-Sen Van İl Temsilcisi Şevket Gengörü,...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Van İl Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla üyelerine yemek verdi. Üyelerin eşleriyle birlikte katıldığı yemekte konuşan Aktif Eğitim-Sen Van İl Temsilcisi Şevket Gengörü, öğretmenlerin toplumdaki önemine vurgu yaptı.

Aktif Eğitim-Sen Van İl Temsilciliği, Van’da görev yapan üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen yemeğe öğretmenler eşleriyle birlikte katıldı. 400 kişinin katıldığı yemeğe gelenleri, öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Samimi bir ortamda yenilen yemekten sonra kısa bir konuşma yapan Aktif Eğitim-Sen Van İl Temsilcisi Şevket Gengörü, öğretmenlerin doğumdan ölüme kadar bütün bir hayatı şekillendiren birer kutsi üstat olduklarını söyledi.

Öğretmenlerin milletine rehberlik ettiğini dile getiren Gengörü, “Öğretmenler gibi milletine rehberlik yapıp onları ahlak ve karakter olarak yücelten ve ona ebediyet şuuru aşılayan, melek soluklarını mihraplaştıran ikinci bir varlık gösterilemez.” dedi.

Öğretmenlerin toplumdaki önemine de vurgu yapan Gengörü, “O, Allah’ın insanları yükseltip alçaltmasında kullandığı el ve bir dildir. Evet öğretmenlerini bulmuş bedevi bir topluluk melekler kadar ulvileşir ve cemaat halinde muallimlik payesinde yükselir. Çağlarla oynayan Fatih; büyük disiplin ve nizam sahibi Yavuz ve daha yüzlercesi böyle güzide birer üstat elinden çıkmış nadide çıraklardır.” diye konuştu.

Yemeğe konuk olarak katılan Araştırmacı-Yazar Fadıl Dinçer de öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, “Sendikamız bizi bir bir araya getiren yemeğinde beraberiz. Geleceğimiz Allah’ın izniyle öyle baskın ki, gelecek nesiller halı hazırda müdahale ediyorlar. Demek ki gelecekten ümitvar olabiliriz. Eğer suskun sönük bir nesil olsa böyle cıvıl cıvıl olmazlardı. Bizim ölçülerimize göre öğretmen kainatı doğru yorumlayıp ve doğru okuyan, elde ettiği verilerle Cenabı Hakk’a ait pencereler açan müstesna bir şahsiyettir. Evet muallim elinde yoğrulduk hepimiz .” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çekiliş gerçekleştirildi. Çekilişte adı çıkan üyelere hediye çeki verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.