Aktif Eğitim Sen: Yeni Okul Müdürlerini Hükümete Payanda Sendika Belirledi

Aktif Eğitim Sen: Yeni Okul Müdürlerini Hükümete Payanda Sendika Belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevlerinden alınan yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan değerlendirme süresinin tamamlandığını ve puanların açıklandığını...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 13 Haziran 2014 tarihi itibariyle görevlerinden alınan yaklaşık 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilebilmeleri için yapılan değerlendirme süresinin tamamlandığını ve puanların açıklandığını kaydeden Aktif Eğitimciler Sendikası Ankara Şubesi Başkanı M. Çağrı Eken, açıklanan performans değerlendirmelerine tepkili olduklarını ifade etti.

Aktif Eğitimciler Sendikası Ankara şubesi merkez binasında Şube Başkanı M. Çağrı Eken, performans değerlendirmelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Eken konuşmasında “40 puan okul içi, 60 puanı da Milli Eğitim müdürlüklerince yapılan puanlamada 75 puanı alabilen müdürler başarılı sayılmışlardır. Okul içi öğretmen, öğrenci ve veliden 40 tam puan alan birçok okul müdürü ise ilçe Milli Eğitim müdürlüklerinden 35 puan verilmeyerek başarısız sayılmışlardır.” dedi.

"HÜKÜMETE PAYANDA SENDİKA BELİRLEDİ"

Değerlendirmenin yüzde 60 gibi sonucu doğrudan belirleyen kısmını ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürünün kanaat getirdiğini ifade eden Eker, şöyle devam etti:

“Tamamına yakını hükümete payanda sendikanın belirlediği kişilerden oluşan yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile, bir kısmı atamaları iptal edilen, bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadıkları, adını bile bilmedikleri, yeteri kadar tanımadıkları okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri merak edilmektedir.”

Eken sözlerini, “Kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı ve malum sendikanın hazırladığı listeler üzerinden çalışılarak puanlamaların yapıldığı; üyeleri bu milletin evladı ve devlete vatandaşlık bağıyla da bağlı, vergi mükellefiyeti olan diğer sendika mensuplarına ise düşük puanların verildiği görülmektedir.” şeklinde sürdürdü.

Aktif Eğitimciler Sendikası Ankara Şubesi Başkanı şu örneği verdi: “Mamak ilçemizde Mehmet Rıfat Börekçi İlkokulu Müdürü Sedat Tomruk; yazılı sınavda başarılı olarak atanmasına, 2 aylıkla ödüllendirme, 2 başarı belgesi, 1 takdirname, 3 teşekkür belgelerinin yanında, liyakatine binaen İlçe Şube Müdürlüğü de yapmış olmasına ve okulundan da aynı şekilde tam puan almasına rağmen, yeterli görülmemiş 65 puanla elenmiştir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.