Aktif Eğitim Sen: Hükümet Eğitimde Tasfiye Yaparak Kadrolaşıyor

Aktif Eğitim Sen: Hükümet Eğitimde Tasfiye Yaparak Kadrolaşıyor

Aktif Eğitim Sen (AES) Aydın İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, düzenlediği basın toplantısında hükümetin eğitimde tasfiye yaparak kadrolaşmaya gittiğini söyledi. Eğitim alanında yapılanların kaygı verici olduğunu, hükümete yandaş...

Aktif Eğitim Sen (AES) Aydın İl Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, düzenlediği basın toplantısında hükümetin eğitimde tasfiye yaparak kadrolaşmaya gittiğini söyledi. Eğitim alanında yapılanların kaygı verici olduğunu, hükümete yandaş bir sendika ve bu sendikaya üye eğitimcilerin diğer eğitimcileri fişlediğini ve bunların belgeli olduğunu iddia eden Küçükgüldal, son müdür mülakatlarının da hukuksuz ve göstermelik olduğunu savundu.

İlçe temsilcileriyle birlikte açıklama yapan AES İl Temsilcisi Küçükgüldal, Milli Eğitim Bakanlığı’nda hükümeti destekleyen sendika dışında neredeyse hiçbir eğitimciye müdürlük görevi verilmediğini söyledi. Milli Eğitim’de fişleme skandallarının ayyuka çıktığını ve ortalıkta dolaştığını belirten Küçükgüldal, kanunsuz ve hukukdışı fişlemelerle yapılan işlemlerden derhal vazgeçilmesini istedi. Küçükgüldal, “Ağustos ayında binlerce okul müdürünü hukuku, hak ve adaleti hiçe sayarak görevden alan MEB, görevden alınanların yerine görevlendirilecek yeni müdürleri belirlerken de şaşırtmadı. Hükümeti koşulsuz destekleyen bir sendikaya üye olmayan müdürlerin neredeyse tamamını görevden alan MEB, Milli Eğitim il müdürlüklerinde yapılan göstermelik mülakatla onların yerine ağırlıklı olarak siyasi sendikal vesayete 'evet' diyenleri okul müdürlüklerine getirdi. Milli Eğitim il müdürlükleri, okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda, göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yaptı.

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak daha en başta MEB’i uyarmış, kayırmacılığın, haksızlığın, hukuksuzluğun önlenebilmesi için mülakatların görüntülü kayda alınmasını önermiştik ancak son dönemde yaptığı tartışmalı eğitim düzenlemeleriyle milletimizi sürekli tedirgin eden MEB, bu yöndeki talepleri hiçe saydı. Değerlendirme sonuçlarına göre mülakata katılan adaylardan bir sendikanın il ve ilçe teşkilatlarında görevli kişilere 90-95 gibi yüksek puanlar verilirken diğer adaylara ise daha düşük puanlar verilmek suretiyle idareci olma şansı tanınmadı. Hak, adalet ve hukuk kavramlarından yoksun bir değerlendirmeyle binlerce liyakatli, tecrübeli, birikimli okul müdürünü görevden uzaklaştıran MEB, yeni müdürleri belirlerken de 'ben yaptım oldu' mantığıyla eğitim bilimlerine, akla, izana, insafa, vicdana, hukuka aykırı bir yol izlemiş, okulların tamamına yakınını, bakanlığın şaibeli uygulamalarını her şeye rağmen alkışlayan bir sendikaya emanet etmiştir.” şeklinde konuştu.

Aydın’da da durumun Türkiye genelinden çok farklı olmadığını aktaran Ömer Küçükgüldal, “750 kişinin girdiği müdürlük sınavında 360 kişi başarılı sayılmış. Türk Eğitim Sen’den 44, Eğitim Sen ‘den 8, Eğitim İş'ten 7, Aktif Eğitim Sen’den 1 kişiye 70 üzeri puan verilerek başarılı sayılmıştır. Bu üç sendikadan başarılı sayılan toplam 60 kişiye de 70'e yakın puanlar verilerek müdür olmalarının önüne geçilmiştir. Toplam öğretmen sayısının yüzde 25 i kadar üyeye sahip olan sendikadan 280 kişi başarılı sayılmıştır. Bu oran, toplam başarılı sayılanların yüzde 80'ine denk gelmektedir. Sendikanın şube yönetim kurulunu da orada göreceksiniz. Aktif Eğitim Sen olarak, haksızlığa uğradığını düşünen meslektaşlarımızı maruz kaldıkları hukuksuzluklar karşısında yasal zeminde sendikal mücadeleye davet ediyoruz. Aktif Eğitim Sen Hukuk Servisi tarafından, hukuki mücadele vermek isteyen üyelerimize her türlü hukuki desteği vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya AES İncirliova Temsilcisi Fatih Rüştü Kocaoğul, Sultanhisar Temsilcisi Recep Çam, Koçarlı Temsilcisi Alim Süngü ve Merkez Kadın Temsilcisi Keziban Gündüz katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.