Aksoy: Kaliteli transferler sürecek

Aksoy: Kaliteli transferler sürecek

Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, transfer konusunda Torku Konyaspor'u daha üst seviyelere taşıyacak daha kaliteli isimlerin kazandırılması noktasında çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, transfer konusunda Torku Konyaspor'u daha üst seviyelere taşıyacak daha kaliteli isimlerin kazandırılması noktasında çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

 

 

Torku Konyaspor’un yeni transferi Torje’nin imza töreninde konuşan  Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy

HEDEFİMİZ KAMPA TAM KADRO GİTMEK

"Transfer bir süreç ve bizim en başından beri hedefimiz kampa takımımızı tam kadro götürebilmek" diyen Selçuk Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"En azından yüzde 95 transferi tamamlamış bir şekilde gitmek istiyoruz. Biliyorsunuz kamp görmeyen oyuncu lig döneminde sıkıntı yaşıyor. Geçen senede bunu yaşadık. Şu an görünen takvime göre ok ekstra bir durum olmazsa Djalma'nın durumu Ağustos ayının 15'i veya 20'sine kadar netleşecek. Bizim de bu tarihlere kadar beklemek gibi bir lüksümüz yok. Takımımızı bu riske atamayız. Yeni transferimiz Torje'de kaliteli bir oyuncu. Belki Djalma ile farklı özelliklere sahip. Ama kendisi de özellikle kariyer noktasında hem de futbol anlamında patlama yapacak bir oyuncu. İnşallah takımımıza ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Djalma konusunda elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimiz için içimiz oldukça rahat.."

 

KİBONG VE BOREK ARASINDA TERCİH YAPACAĞIZ

Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, yabancı oyuncu konusuna da değinerek, "Şu an için Thorvaldsson, Tomas Borek ve Kibong'u yeni sezonda takımımızda düşünmüyoruz. Borek ve Kibong'tan biri teknik heyetimizin verdiği rapor doğrultusunda takımda kalabilir. Şu an da en iyi seçeneğimiz bu. Thorvaldsson'a takım bulmasını söyledik. Borek ve Kibong arasındaki tercihimizi en kısa sürede yapacağız" diye konuştu.

 

KALE İÇİN GÖKHAN DEĞİRMENCİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Kaleci transferi konusuna da açıklık getiren Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcımız Selçuk Aksoy, "Gökhan Değirmenci ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çoğu noktada anlaştık. Bazı noktalarda süre istedi. Önümüzdeki hafta kaleci transferi konusunun da netlik kazanacağını düşünüyoruz" dedi.

TRANSFER BÜTÇEMİZ BELLİ

Yapılan transferler ve Gkekas, Hleb, Torje, Hasan Kabze, Ali Çamdalı gibi oyuncuların takıma kazandırılmasıyla Konyaspor'a marka değerinin arttığı ancak bu işin maddi anlamda yükünün kulübe yansımasının nasıl olacağı şeklindeki soruya Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, "Biz yönetim olarak baştan bir bütçe belirledik ve o bütçeyi aşmamaya çalışıyoruz. Borcumuzu ödeyerek azaltmak öncelikli planımız. Geçen senede bunu yapmaya çalıştık. Ama açıkçası bunu pek fazla beceremedik. Gelir-gider dengesini ancak yapabildik. Belki ufak tefek sapmalar oldu. Belirlediğimiz transfer bütçesini şu anda aşmış değiliz. Yapacağımız transferlerle de aşacakmış gibi görünmüyoruz. Şu an biz belirlediğimiz bütçe ile devam etmek istiyoruz. Eskisi gibi bir borç yükünü yeniden getirmek istemiyoruz. Hatta yapabilirsek eski borçların bir kısmını da ödemek istiyoruz. Bu konuya ciddi anlamda hassasiyet gösteriyoruz" cevabını verdi.

 

LİSTEDE İYİ FORVET OYUNCULARI VAR

Yabancı oyuncu konusunda birçok ismin basında yer aldığını ifade eden Futbol Şubesinden Sorumlu Selçuk Aksoy, "Çalışmalarımız devam ediyor. Rusescu ile de ilgilendik. Onunla ilgili durumu biraz erteledik. Listemizde daha iyi olduğunu düşündüğümüz forvet oyuncuları var. Gekas ile anlaşabilirsek kendisi ile yeni sezonda da birlikte olmak istiyoruz. Djalma'nın yerine gelecek oyuncudan seyircinin beklentisi varsa Gkekas'ın yerine gelecek oyuncudan da beklentinin büyük olacağını biliyoruz. Bu da bize büyük bir yük getiriyor. Forvet konusunda daha iyi, daha kariyerli ve taraftarlarımızı heyecanlandıracak isimler konusunda çalışmalarımız oluyor. Ciddi isimler var. Ama transfer uzun bir süreç. Bütçeler, futbolcuların durumları, varsa bonservis bedelleri. Bunlar bir zaman alıyor. Netleşmeden de isim vermek istemiyoruz. Bu bazen kulübe zarar getirebiliyor. Diğer Süper Lig ekipleri de işin içine girebiliyor. Bu da fiyat artışı olarak geri dönüyor. Bu konuda biraz daha hassas davranıyoruz. İnşallah daha iyi isimleri Konyaspor'umuza kazandırmaya devam edeceğiz. Takımın kalitesini yapacağımız kaliteli transferlerle bir kat daha üste almak istiyoruz" diye konuştu.

 

DJALMA TRANSFERİ İÇİN GEREKENİ YAPTIK

Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, "Torje'nin gelişi Djalma Campos'tan vazgeçildiği anlamına mı geliyor?' sorusuna 'Daha öncede belirtmiştim. Konya'da gerçekten ciddi bir Djalma sevgisi var. Bunun sebebi kendisinin geride bıraktığımız sezonda gösterdiği performans ve hem şehre hem de takıma uyumu. Biz Djalma'nın yeniden takımımızda olması konusunda ciddi anlamda özen gösterdik ve girişimlerde bulunduk. Yaptığımız özel görüşmelerde bunu dile getirdik. Ama ortada Porto kulübü var. Porto Djalma üzerinde hassas bir şekilde duruyor. Sözlü görüşmelerin yanı sıra yazılı olarak Porto kulübü ile yaptığımız görüşmelerde bonservis bedelini belirlediklerini ve Djalma konusundaki düşüncelerini kampa götürüp buradaki durumuna göre belirleyeceklerini söylediler. Takımımızda da kalabilir, bonservisiyle de satabiliriz ama en son durum kiralık olarak da verebiliriz dediler. Djalma transferi konusunda çok ısrar ettik. Kendisi de elinden geleni yapacağını ancak son kararı kulübünün verecek" diye konuştu.

Djalma için belirlenen yüksek bonservis bedelini ödeyecek bir durumda olmadıklarını ve böyle bir bütçelerinin de olmadığını sözlerine ekleyen  Aksoy, "Biz ödeyebileceğimizin maksimumu bir teklif gönderdik. Konyaspor tarihinin en yüksek rakamını teklif ettik. Ama Porto kulübü bizden 2 katı daha fazla bir rakam talep etti. Bizim o rakamları şu an vermemiz zaten mümkün değil. Kiralık noktasında Porto kulübü ile aramızda bir sıkıntı yok. Anlaşabiliriz. Ama kiralama şu an Porto için en son seçenek. Bu da kamp dönüşü Ağustos ayının ortalarında belli olacak" dedi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.