Akşemsettin Hanımlar Lokali törenle açıldı

Akşemsettin Hanımlar Lokali törenle açıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Akşemsettin Mahallesine yapılan Hanımlar Lokali düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Akşemsettin Hanımlar Lokalinin bin 60 metrekare kullanım alanı bulunuyor. Tesis 5 aydan kısa bir sürede tamamlandı. Hanımlar lokali 2 katlı ve zemin katı 3 dükkan bir kütüphaneden oluşuyor. Üst katta hizmet verecek olan hanımlar lokali 255 metrekarelik alan sahip. Açılışta konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kadınların yaşamla arasında kurduğu hassas dengeyi korumaya yönelik ve kadının enerjisini; etkin, verimli, üretken ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesini sağlayacak bir ortam hazırlamak amacıyla bu lokali yaptıklarını söyledi.
Başkan Altay; “İlkinin açılışını gerçekleştirdiğimiz hanımlar lokalinin ikincisini Sakarya mahallesine yapacağız. Burada içinde yüzme havuzu bulunan, selmek kurslarını bünyesinde barındıran daha fazla spor salonlarına sahip bir kompleks inşa etmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
AKP İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal, “Bundan birkaç yıl önce bu tür hizmetlerin yapılacağını hayal bile edemezken şimdi açılışları için bir aradayız” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hanımlar Lokali’nin yanı sıra son derece güzel modern binanın da açılışı yaptıklarını söyledi. AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da, yoğun meclis çalışmalarının ardından böyle güzel hizmetlerinin açılışında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hanımlar lokalinin yapılmasında emeği geçenleri kutladı ve hayırlı olmasını diledi. Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından dua yapıldı ve protokol üyelerince tesisin açılışı gerçekleştirildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.