Akşehir’de cevher yatıyor

Akşehir’de cevher yatıyor

Akşehir Ticaret Odası Başkanı Erdal Çiftçi, Akşehirin kapalı alanlarında bir cevher yatıyor. Bu cevheri işlemek için ilçemize gelmek isteyen yatırımcılara kapımız açık

Akşehir’de sanayi ve yatırımların her geçen gün arttığını söyleyen Akşehir Ticaret Odası Başkanı Erdal Çiftçi, “Akşehir’de yatırım yapacak iş adamlarımız kesinlikle emin olsunlar ki asla kalifiye eleman sıkıntısı çekmeyecekler. Zaten devlet arsa tahsisini yapıyor, gider maliyetleri konusunda da sıkıntı yaşamayacakları için ilçemiz yatırım için her türlü imkana sahip” dedi.
Akşehir’de1997 yılından bu yana süt ve süt mamulleri üretimi üzerine çalıştıklarını ifade eden Çiftçi, “2009 yılının Mart ayına kadar yani Akşehir Ticaret Odası Başkanlığı görevine gelinceye kadar kendi işimizle meşguldüm Akşehir’in geneldeki sanayi yapısından pek haberdar değildim bazı konularda yanıldığımı seçilince daha iyi anladım. Aslında bizim odamız Akşehir Ticaret Odası olarak geçiyor ama Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu esnaflarının da odasıdır. Bu nedenle oldukça geniş bir kitleye hitap ediyoruz” diye konuştu.
Akşehir’in kapalı alanlarında bir cevher yattığını da belirten Çiftçi, “Otogarın arkasında bir sanayi var genellikle kepenkleri kapalıdır bu nedenle boş iş yeri diye biliriz. Ama orda dünyanın birçok ülkesine ihracat yapılan imalatlar var. Küçük sanayi dediğimiz bölgede de ihracata ilişkin önemli imalatlar var özellikle otomobil, gıda ve makine sektörü çok hızlı.  Göreve geldikten sonra bunları görünce Akşehir’de büyük bir cevher olduğunu fark ettim” dedi.
Akşehir sanayisinin her türlü yatırımda kaliteli bir üretim gerçekleştirmesinden her zaman gurur duyduğunu ifade eden Çiftçi, “Esnafımız çıraklık dönemini disiplinli bir dönemden geçirdiği ve çıraklıktan yetiştiği için kaliteli bir imalat yapıyor. Dünyada birçok markayla yarışabilecek onlarla başa çıkabilecek kapasiteye sahip fakat pazarlama noktasında hiçbir çalışmaları yok. Pazarlama departmanı kurmuş parmakla sayılacak kadar az üreticimiz var.  İnşallah bu noktalarda çalışmalarımız sürüyor” diyerek Akşehir sanayisinin geldiği noktayı dile getirdi.
Hükümetin açıkladığı teşvik paketi konusunda Konya bölgesi olarak çok önemli bir konumda olmalarının kendileri için bir avantaj olduğunu da ifade eden Çiftçi, “İnşallah bu dönemde geldiğimiz yıla oranla yatırım miktarları yükselecek. Sanayimizin alt yapısı bitti. Elektrik ve su açısından hiçbir sıkıntımız kalmadı. Şu an sadece yatırımları ve yatırımcıları bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda altyapı, elektrik ve su gibi sorunlar nedeniyle yatırımdan vazgeçen firma çok fazlaydı. Ancak tüm bu sıkıntıları aştık. Yatırımcılarımızın aksama veya sıkıntı yaşamadan faaliyete geçebilecekleri şekilde her şey organize edilmiş durumda. İşletmecilerimiz üretime geçtikten sonra pazarlama ve satışa geçebileceklerinden emin olabilirler. Bu tür çalışmalar Akşehir için çok önemli olacak. Ayrıca fuarlar, sanayi üretimi ve dış pazarlama konusunda ilerleme kaydedeceğimize inanıyoruz. Bizim bir başka avantajımız ise Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi ve Teknik Lise sayesinde Akşehir olarak kalifiye eleman sıkıntısı çekmiyoruz. Ayrıca halk eğitim merkezimizle de sürekli iş birliği halindeyiz. Dolayısıyla Akşehir’de yatırım yapacak iş adamlarımız kesinlikle emin olsunlar ki asla kalifiye eleman sıkıntısı çekmeyecekler. Zaten devlet arsa tahsisini yapıyor, gider maliyetleri konusunda da sıkıntı yaşamayacaklar” diyerek yatırımcıların Akşehir’de başarılı olacaklarının söyledi.
Konuşmasının sonunda yaşanan krize de değinen Çiftçi, “Elbette kriz bizi de etkiledi. Nakit sıkıntısı, iş sıkıntısı mevcut ama yinede genele vurulduğu zaman Akşehir ekonomik anlamda birçok yere kıyasla çok iyi durumda. Akşehir nüfusu genel olarak memur, emekli ağırlıklı olduğu için alım gücü fazla. Durum böyle olunca Akşehir krizden az zararla çıktı” şeklinde konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.