Akşehir Süper Grupta

Akşehir Süper Grupta

Amatör Kümede Süper Gruba yükselen son takım ile belirlendi

Amatör Küme’de Süper Grub’a yükselen son takım ile belirlendi. Akşehir Endüstrispor normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında bulduğu golle Seydişehir Gücü’nü 2-1 yenerek adını Süper Grub’a yazdırdı

 

Futbol 1. Amatör Kümede normal sezon geçtiğimiz haftalarda sona ermişti. Bu ligde gruplarını 1. tamamlayan İhsaniye Gençlerbirliği ve Derespor bir üst lige adını yazdırmıştı. Süper Gruba yükselecek son takım ise grup 2.’leri arasında oynanan pla-off maçı sonucunda belirlendi. A Grubunu 24 puanla 2. sırada tamamlayan Akşehir Endüstrispor, B Grubunu 17 puanla 2. sırada tamamlayan Seydişehir Gücü Merkez 2 Nolu sahada karşı karşıya geldi. Akşehir Endüstrispor maça daha etkili başladı.

Seydişehir Gücü kalesinde gole yaklaşan Akşehir ekibi ilk dakikalarda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Kırmızı-lacivertli ekip arka arkaya 3 müsait pozisyonda golle burun buruna gelmesine rağmen pozisyonları cömertçe harcadı. Baskılı oyununu sürdüren Akşehir Endüstrispor aradığı golü müsabakanın 28. dakikasında Cem ile buldu. Maçta 1-0 üstünlüğü yakalayan Akşehir temsilcisi bu dakikadan sonrada farkı arttırma adına bir çok gol pozisyonu yakaladı. Ancak bu pozisyonlar gol ile sonuçlanmayınca müsabakanın ilk yarısı 1-0 Akşehir Endüstrispor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın 2. yarısına Seydişehir Gücü daha etkili başladı. Bordo-beyazlı ekip önce beraberliği yakalamak daha sonra ise kendilerini Süper Gruba taşıyacak golleri bulmak istiyordu. Seydişehir Gücü 2. yarıya hızlı başlamanın karşılığını 49. dakikada aldı. Bu dakikada Oğuzhan attığı golle takımına 1-1’lik eşitliği getirdi. İki ekipte 90 dakikanın ardından adını Süper Gruba yazdırmanın hesaplarını yapıyordu. Seydişehir Gücü skoru 1-1’e getirdikten sonra iki takımın da öne geçme çabaları sonuçsuz kaldı.

Müsabakanın normal süresi 1-1 sona erdi ve karşılaşma uzatmaya gitti. Tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanan maçın normal süresi 1-1 berabere tamamlanınca müsabakada uzatma bölümüne geçildi. İlk uzatma devresinde Akşehir Endüstrispor 2. golü buldu. 96. dakikada Sadık attığı golle takımına 2-1’lik üstünlüğü getirdi. İlk uzatma devresi 2-1 Akşehir Endüstrispor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Seydişehir Gücü ikinci devrede beraberliği yakalayarak maçı penaltılara götürmek istiyordu. Ancak bordo-beyazlı ekibin bu çabaları yetersiz kaldı ve mücadele 2-1 Akşehir Endüstrispor’un lehine tamamlandı. Akşehir ekibi İhsaniye Gençlerbirliği ve Derespor’un ardından adını Süper gruba yazdıran 3. takım oldu.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.