Aksaraylı Bayanlar, Oktay Usta İle Aşure Kardeşliğinde Buluştu

Aksaraylı Bayanlar, Oktay Usta İle Aşure Kardeşliğinde Buluştu

Aksaray Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samanyolu Televizyonu ekranlarında yayınlanan Yeşil Elma programının ‘Oktay Usta’sı Oktay Aymelek’i, Aksaraylı hanımlarla axune programında buluşturdu.    Aksaray...

Aksaray Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samanyolu Televizyonu ekranlarında yayınlanan Yeşil Elma programının ‘Oktay Usta’sı Oktay Aymelek’i, Aksaraylı hanımlarla axune programında buluşturdu.

    Aksaray Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hem sosyal bir proje olarak hem de Muharrem ayı münasebetiyle organize ettiği aşure yarışması Aksaray Altuntaş Otel'de gerçekleşti. Maharetli ev hanımlarının hünerlerini sergilediği programın sunuculuğunu Samanyolu televizyonunun sevilen yüzü Oktay Usta yaptı. Oktay Usta'nın birbirinden renkli showları ve eğlenceli yarışmalarıyla başlayan programda en güzel aşure yarışma çekişmeli geçti. Programın jüri üyeliklerini Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük’ün eşi Necla Ütük, Aksaray Anneler Derneği Başkanı Serpil Kulak, Tülay Özdemir yaptı. Çekişmeli geçen yarışmaya 12 yarışmacı katıldı. Jürinin zorlandığı aşure lezzetleri arasında birinci Hatice Demir olurken ikinciliği Latife Doğan kazandı. Ödül olarak ise Birinciye altın ikinciye fırın hediye edildi. Programa katılan bayanlara çekilişle çeşitli hediyelerde verildi.

    Gülsüm Samedoğlu, aşure gününün pek çok kesim tarafından önemli bir gün olarak kabul edildiğini belirterek "Biz de bu günü Aksaraylı hanımlar ile beraber geçirelim, onlarla güzel bir etkinlikte bulunalım istedik. Aksaray Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak böyle bir gün tertipledik. Aşure bilindiği gibi pek çok malzemenin bir araya gelmesiyle yapılan herkesin sevdiği ve ortaya tek bir tadın çıktığı bir tatlı. Biz de bütün toplumun her kesimine ulaşarak böyle tek bir tat, tek bir duygu ortaya çıkaralım istedik ve böyle bir gün tertip ettik. Oktay Usta'yı da bu günümüze davet ettik. Oktay Usta'nın katılımıyla neşeli güzel bir yarışma oldu." dedi.

    Programa Aksaray’da faaliyet gösteren bayan dernekleri, sivil toplum kuruluşlarının bayan temsilcileri, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları ve parti üyelerinin yanı sıra 800 kişi davetli grubu katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.