Aksaray'da okuma yazma öğrenenlere sertifikaları verildi

Aksaray'da okuma yazma öğrenenlere sertifikaları verildi

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, okuma yazma kurslarını başarıyla bitiren kursiyerlere diploma ve sertifikaları verildi.

Aksaray Valisi Selami Altınok, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün bahçesinde gerçekleştirilen törende, Türkiye'nin, Cumhuriyet'in ilanından beri en büyük mücadelesini cehalete karşı yaptığını söyledi.

Latin alfabesine geçtikten sonra okuma yazma oranının birden bire düştüğünü ifade eden Altınok, okur yazar olmanın çok büyük bir anlam ifade etmediği bir devirde hiç olmazsa insanların okuma yazmayı dahi öğrenebilmesinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de okuma yazma seferberliklerinin büyük bir heyecanla devam ettiğine vurgu yapan Altınok, şunları kaydetti:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın eşleri öncülüğünde yıllardır Türkiye'de okuma yazma seferberlikleri sürdürülüyor. Türkiye'nin her yerinde eğitime daha fazla insanı kazandırabilme cehalete karşı çok büyük bir zafer kazanabilme mücadelesini her noktasında vermeye gayret gösteriyoruz. Eğitim alamamış insanlarımız varsa bu anlamda yapılabileceğimiz çalışmaları daha iyi noktalara taşımak için arkadaşlarımızdan gayret göstermelerini istiyoruz.''

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise yaptığı konuşmasında, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce 428 kurs açıldığını dile getirdi.

Açılan kurslara 3 bin 660 kadın, 3 bin 456 erkek kursiyerin katıldığını ifade eden Deneri, kurslardan 2 bin 250 kadın, 2 bin 390 erkek kursiyerin kursları başarıyla tamamlayarak belge almayı hak ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere diploma ve sertifikaları verildi.

Törenin ardından Vali Selami Altınok beraberindekiler ile birlikte Halk Eğitim Merkezi eğitim atölye ve sınıflarını gezerek bilgi aldı.

Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) tarafından düzenlenen törene, Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Hakan Eşitgen, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Özkan Doygun ve kursiyerler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.