Aksaray'da depremzedeler için 200 konteyner ev üretilecek

Aksaray'da depremzedeler için 200 konteyner ev üretilecek

Van'daki depremlerin ardından evleri zarar gören ve çadırlara yerleştirilen depremzedelerin zorlu kış şartlarında daha çok ihtiyaç duyduğu konteynerler, Aksaray'da da üretiliyor

Van'daki depremlerin ardından evleri zarar gören ve çadırlara yerleştirilen depremzedelerin zorlu kış şartlarında daha çok ihtiyaç duyduğu konteynerler, Aksaray'da da üretiliyor.
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde prefabrike ev imalatı yapan Steel House Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gümüşsoy yaptığı açıklamada, sipariş edilen 200 adet konteyner tipi evin yapımına başladıklarını söyledi.
Prefabrike firmalarının şu anda daha çok Van'a çalıştığını, yaşam konteynerlerine gelen talepleri karşılamak için üretimlerini artırdığını ifade eden Gümüşsoy, aldıkları siparişi yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.
Gümüşsoy, Van'da meydana gelen depremin ardından mevsim itibariyle de depremzedelerin en acil ihtiyacının barınma olduğunu dile getirerek, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının da konteyner ihtiyacını karşılamak için büyük çaba harcadığını bildirdi.
BÜTÜN İHTİYAÇLAR DÜŞÜNÜLDÜ
Fabrikadaki diğer bütün imalatları durdurup sadece Van'daki depremzedeler için üretim yaptıklarını belirten Gümüşsoy, konteyner tipi evlerde her türlü ihtiyacın düşünüldüğünü buna göre imalat yapıldığını vurguladı.
Gümüşsoy, konteynerler hakkında şu bilgileri verdi: ''Yaptığımız konteynerler 2 odadan oluşuyor. Konteynerleri, tuvalet, duş, mutfak dolabı, termosifon, elektrikli ısıtıcı ve ocağı ile her türlü ihtiyacın giderilebileceği bir ev olarak yapıyoruz. Konteynerlerin tavanları, duvarları ve tabanlarında cam yünü yalıtım var. Vanlı depremzede kardeşlerimizin bir an önce sıcak yuvalarına kavuşmalarını arzuluyoruz. 200 adet konteyner tipi ev siparişi aldık. Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Günde 5-6 adet konteyner yaparak sevkıyat gerçekleştiriyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.