AKP'li belediye araç kiralamaya 19 milyon ödeyecek

AKP'li belediye araç kiralamaya 19 milyon ödeyecek

Krizin ciddi etkilerini gören hükümet tasarrufa gidilmesi kararı aldı ancak AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 19 milyon 73 bin 842 liraya araç kiralama bedeli ödeyecek.

Ülkedeki ekonomik sıkıntıları görmezden gelemeyen hükümet, tasarruf tedbirleri alınacağını açıklamıştı. Merkezi yönetimin aldığı kararlar yerel yönetimlere uğramamış görünüyor. AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 12 ay boyunca kullanılacak 233 tane araç kiralamak için ihale açtı. İhaleyi 19 milyon 73 bin 842 liraya bir şirket kazandı.

Merkezi yönetim krizle mücadele için kamuda kullanılan araç ve bina kiralamaları başta olmak üzere gereksiz harcama yapılmayacağını açıklamıştı.

233 ARAÇ İÇİN 19 MİLYON 73 BİN LİRA ÖDENECEK

kamudaki araç ve bina kiralamalarının büyük bir yekün tuttuğu, bu sebeple de bunlardan vazgeçileceği açıklansa da AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yeni araç kiralama ihalesi düzenledi. Belediye, Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından 12 ay boyunca kullanılacak olan 233 tane araç kiralamak için ihale açtı. İhaleyi 19 milyon 73 bin 842 liralık teklif veren 9 Eylül tarihinde Onur Turizm Taşımacılık şirketi kazandı.

MECLİS ÜYESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Araç kiralama ihalesine tepki gösteren Şahinbey Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan "Bir yandan ülkeyi yönetenler kamuda tasarruf söylemlerini sabah akşam dile getiriyorlar öte yandan AKP'li belediyeler araç kiralama işlerine hız kesmeden devam ediyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum