AKP'de Grup Toplantısı Yine Boş Geçti!

AKP'de Grup Toplantısı Yine Boş Geçti!

AKP'de Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından ikinci grup toplantısı daha yapılmadı. Grup Başkanvekili Bülent Turan ise basına kısa açıklama yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu görevi bırakacağını açıklaması ile AKP'de yapılacak tüm program iptal edildi.

Partinin 13 Genel Başkan Yardımcısı, 21 Bakan ve 5 Başbakan Yardımcısı ve 1 Grup Başkanvekili olmasına rağmen bu haftaki grup toplatısı da yapılamadı.

ADVERTISEMENT

Davutoğlu'dan sonra grup başkan vekili olarak açıklama yapma yetkisi bulunan Bülent Turan ise sadece dışarıda basın mensuplarına yüknelik yaptığı kısa açıklama ile günü geçiştirdi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te bugün başlayacak olan dokunulmazlık teklifine değindi.

Teklifin geç saatlerde Meclis gündemine alınmasını beklediğini söyleyen Turan, bununla ilgili 3 partinin tutumunun net olduğunu söyledi ancak CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu.

"Anamuhalefet partisinde içinde akıl karışıklığı, zihin karışıklığı en önemli gündem maddesi" diyen Turan, şunları kaydetti:

"CHP tarihinde birçok yanlışla anılan bir parti. İnşallah bugün bir başka yanlışı arşivine eklememiş, yapmamış olur. Genel başkanlarının açıklamalarına rağmen onlarca CHP'li vekilin oylamaya katılmayacaklarını, hayır diyeceklerini gördük.

Şimdiye kadar bir tane arkadaşın dokunulmazlıklar kaldırılması için evet oyu vereceğini duymadık. CHP'de evet diyecek arkadaşların olduğuna inanmak istiyorum. CHP'nin hayır diyenlerin olduğunu görmekle beraber, evet diyeni görmedik. Dokunulmazlık basit bir konu değil."

"TOPLUMUN TALEBİ"

Dokunulmazlık konusunun toplumdan gelen talep doğrultusunda gündeme geldiğini belirten Turan, "Dokunulmazlığın terör olaylarında bir zırh olarak kullanılmasından herkes rahatsız. Biz bunu şehit annelerimizin talebi üzerine yapıyoruz. Gündeme siz getirdiniz diyenler gitsinler, şehit ailelerini gazilari ziyaret etsinler, toplumun talebini görsünler" ifadelerini kullandı.

"EL Mİ YAMAN BEY Mİ GÖRÜRÜZ"

Referandum olasılığını da değerlendiren Turan, Genel Kurul'daki oylamadan çıkacak sonuca göre hareket edileceğini söyledi.

"Referandumsa referandum, bundan korkumuz yok" diyen Turan, sözlerini şöyle tamamladı: Biz milletimize güveniyoruz, milletimize götürürüz, el mi yaman bey mi yaman görürüz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.