Konya'da 400 liralık su faturasını 3 bin 500 lira olarak yazdılar! Vatandaş tepkili

Konya'da 400 liralık su faturasını 3 bin 500 lira olarak yazdılar! Vatandaş tepkili

KOSKİ sayaç okuma görevlilerinin yazdığı abartılı tahmini su faturası vatandaşları isyan ettiriyor. Konya’da ayda ortalama 350-400 TL su faturası gelen bir vatandaşa son dört ayda üst üste 3 bin TL’den fazla tahmini su faturası gelmesi isyan ettirdi

KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan sayaç okuma görevlileri, yazdığı afaki tahmini su faturaları pes dedirtiyor. Ayda ortalama 300-400 TL su faturası gelen bazı vatandaşlara 3 bin TL’den fazla tahmini su faturası yazılması isyan ettiriyor. KOSKİ’nin sayaç okuma görevlileri, sayaçları okuyamadıkları zaman tahmini fatura yazıyor.

kosii.jpg

Konya’da 4 kişilik bir aileye en fazla 350-400 TL orası su faturası geliyor. Bazı KOSKİ personellerinin ise su faturası kesmeye geldiklerinde 3 bin TL’den fazla tahmini fatura kesmesi vatandaşı çileden çıkarıyor. Faturaya itiraz eden vatandaşlar sayaçtaki ilk okunma ve son okunma rakamlarını yazarak, gerçek su kullanımını ortaya koyuyor ve kullandığı su kadar fatura ödüyor. Fakat bunun tekrar tekrar yapılması vatandaşların tepkisini çekiyor.

koskiii.jpg

3 BİN 490 TL’LİK FATURA 450 TL’YE DÜŞTÜ

Konevi Mahallesi Ferit Paşa Caddesi’nde oturan Mustafa Serdar Güneri isimli bir vatandaş son aylarda yazılan afaki tahmini su faturalarına tepki gösterdi. Normalde aylık su kullanımı bedelinin en fazla 400-450 TL arası olduğunu kaydeden Güneri, şunları söyledi: “Son 3-4 aydır su faturasını okumaya gelen KOSKİ personeli 3 bin-3 bin 500 TL arası tahmini fatura kesiyor. Sayaç zaten kapının önünde nasıl okunamıyor anlamak mümkün değil. Her defasında KOSKİ’ye itiraz ediyorum ve fatura bedeli 400-450 TL’ye kadar düşüyor.

su5.jpg

En son Temmuz ayında 3 bin 490 TL’lik su faturasına itiraz ettim. Başvuruma istinaden yapılan incelemede su faturası 450 TL’ye düştü. 3 bin 500 TL nere, 450 TL nere. Arada 3 bin TL fark var. Faturayı kesen arkadaş nasıl bir tahmin de bulunuyorum çok merak ediyorum. Hadi 500 TL yaz veya 600 TL. Bu kadar tahmini anlarım da 3 bin TL’lik farkı anlamak mümkün değil. Haziran ayında da 3 bin 127 TL fatura geldi.

su6.jpg

Bu faturaya da itiraz ettim ve incelemenin ardından fatura 352 TL’ye düştü. KOSKİ çalışanlarına tahmini fatura kesme eğitimi vermeli. Önceki aylarda gelen faturalar sistemde görünüyor. Her defasında KOSKİ’ye itiraz etmekten yorulduk. Her vatandaşın vakti olmuyor. Bazı evlerde yaşlılarımız oturuyor. Bu insanların itiraz etmeye vakti ve sağlığı el vermiyorlar. KOSKİ’den bu konuda daha fazla duyarlılık bekliyoruz.”

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum