Konya'da bu kavşağa giren hayata küsüyor! TIR ve kamyonlar tehlike oluşturuyor

Konya'da bu kavşağa giren hayata küsüyor! TIR ve kamyonlar tehlike oluşturuyor

Şehirdeki birçok kavşak, kazalara davetiye çıkarıyor. Bu noktalardan biri de kamyon geçişinin fazla olduğu Novada Kavşağı. Sabah ve akşam saatlerinde yoğunluğun arttığı, kavşak için sürücüler önlem alınmasını istiyor.

Geniş coğrafyaya sahip olan Konya'da, her gün onlarca kaza meydana geliyor. Bu kazalarda can ve ağır maddi kayıplar yaşanıyor. Konya trafiğinde sürücüler tarafından en çok tartışılan, eleştirilen konuların başında da kavşakların yapısı geliyor. Özellikle Konya'da 4 kavşak ölüm saçıyor. Ulukışla-Ereğli Karayolunun 35. kilometresi Ereğli Makas Kavşağı, Karaman Yolu Göbeği, Kulu Makası Kavşağı ve Yunak Kavşağı, trafik kazalarının en çok görüldüğü noktalar olarak kayıtlara geçiyor. Bunlara ek olarak bazı kavşaklar da yüksek kaza riski taşıyor. Selçuklu Sancak Mahallesi'nde bulunan ve Novada Kavşağı olarak bilinen kavşak, kaza yapma olasılığının yüksek olduğu noktalardan sadece biri.

thumbnail-img-8443.jpg

KAVŞAK SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE AŞIRI YOĞUN!

Yazır ve Sancak Mahallesi'nde yaşayanların, başta sanayiler olmak üzere, Ankara Yolu Caddesi istikametinden şehir merkezine geçiş sağladığı Novada Kavşağı, sabah ve akşam yani işe gidiş ve çıkış saatlerinde aşırı yoğun oluyor. Zaman zaman yoğunluktan dolayı kavşakta kilitlenmeler meydana geliyor. Sancak Mahallesi'nin, Konya Otogarı'nın, stadyumunun, Ankara Yolu Caddesi ve sanayi alanlarının girişinin tam ortasında yer alan Novada Kavşağı araç yoğunluğunu kaldıramıyor. 4 noktanın birleşme merkezi olan kavşakta kargaşa eksik olmuyor. Birçok sürücü, kavşağı hızla geçmek isterken kazalara, kavgalara ve tartışmalara zemin hazırlıyor.

thumbnail-img-8440.jpg

KAMYON VE TIRLAR EKSİK OLMUYOR!

Yakınında fabrikaların, üretim tesislerinin bulunduğu kavşaktan kamyon ve tırlar da sürekli geçiyor. Araçlar için en büyük tehditi, bu kamyonlar ve tırlar oluşturuyor. Trafiğin durma noktasına gelmesinde de tır ve kamyonlar büyük bir etken olarak görülüyor.

thumbnail-img-8439.jpg

KONYASPOR'UN OYUNCULARI DA BU KAVŞAKTA KAZA YAPMIŞTI!

Konyaspor'un efsane oyuncularından Nejc Skubic ve Jagos Vukovic de antrenman için Kayacık Tesisleri'ne giderken, Novada Kavşağı'nda kaza yapmıştı. Sürücüler, Novada Kavşağı'nda denetimlerin daha da artırılmasını istiyor. Konya halkı, artık bu kavşaklarda insanların hayatını kaybetmesini, bu kavşakların insanlara mezar olmasını istemiyor.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum