AKP - Saadet Partisi ittifak görüşmesinde neler yaşandı?

AKP - Saadet Partisi ittifak görüşmesinde neler yaşandı?

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Şentop, seçim ittifakı teklifi ve Saadet Partisi ile görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ise Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmeyi ilk kez Habertürk ekranlarında anlattı.

"ISRARCI OLUNMAYACAK"

Şentop, "Tam bir karşı çıkış değil 'Vakit var, erken' diyor, 'Şimdi bu konuda karar vemek gündemimizde yok' diyor" dedi.

Şentop, Saadet Partisi'ne yapılan teklifin gerekçesini de anlattı:

"Biz bu yola çıkarken dara düştüğümüz, oy eksiğimiz olduğu için yapmış değiliz. Yerli ve milli unsurları ittfaka davet ediyoruz. AK Parti kulislerinde de aynı görüş dile getiriliyor. Saadet Partisi'ne yapılan teklifin temel nedeni ise temsil ettiği siyasi çizgi. AK Parti teklifini yaptı ama bundan sonra Saadet Partisi'nin ittifaka dahil olması için ısrarcı olunmayacak."

"GÜNDEMİMİZDE YOK DİYOR"

Şentop şöyle devam etti:

"Geçen hafta perşembe günüydü görüşmemiz. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 21 Şubat'te teklifimizi Meclis'e vermeden önce genel başkana bilgilendirmede bulundum. O zaman gitmiştim Saadet Partisi'ne. Vakit biraz dardı. Genel bilgiler verdim. Sizin talebiniz varsa önümüzdeki hafta daha geniş konuşmak için gelebilirim demiştim.

Cumhurbaşkanımız bunu ifade ediyor. Karamollaoğlu ile görüşmelerinde böyle bir teklif yaptığını söylüyor. 21 Şubat'ta ben de dile getirdim. Tam bir karşı çıkış değil benim gördüğüm, kamuoyuna açıklamaları da var. Bu biraz erken, konuda bir karar vermek gündemimizde yok diyor. Seçim ittifakına imkan sağlayan bir düzenleme yaptık."

"DARA DÜŞTÜĞÜMÜZ İÇİN TEKLİFTE BULUNMADIK"

"Biz ittifakta yer alması konusunda teklifte bulunduk. Sayın Karamollaoğlu görüşürler, partilerinin yetkili kurulları görüşürler. Atılan adımların yanlış anlaşılmasını istemiyoruz. Barajı aşalım gibi, oy eksiğimiz olduğu için bunu yapmış değiliz. Dara düştüğümüz için teklifte bulunmuyoruz. Milli yerli unsurları da davet ediyoruz.

Hangi köyden hangi partiye oy çıktığının belirlenemeyeceği bir oy sistemi lazım. Biz bu tehditler altında seçmen iradesini yönelndirmeye yönelik baskıların kaldırılmasını istiyoruz.

Filigran bir kağıt imal edilirken kağıdın dokusuna işlenen bir takım yazılar. Bunlar hem zarflarda hem oy pusulalarında var. YSK'nın amblemi basılı, filigran var, ilçe seçim kurulu ve sandık kurulunun mührü bulunuyor. Biz sandık kurulu mührünün gerekliliğine dair hükmü muhafaza ediyoruz ama mühür basılmamışsa iptali engelleyen istisnai bir hüküm getiriyoruz. Seçmen olarak benim kabahatim nedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.