‘AKP, referandumla çıkarlarını güçlendiriyor’

‘AKP, referandumla çıkarlarını güçlendiriyor’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Teşkilatı’nın düzenlediği ‘referanduma hayır’ kampanyası kapsamında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal bir basın toplantısı düzenledi.

12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliğine ilişkin referandumla ilgili değerlendirme yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, “Anayasalar tek bir sebep için yapılır ya da değiştirilir; o da iktidarın gücünü belirlemek veya sınırlamak için. Bu durum da vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini belirler. AKP, kendi iktidarının yetkisini genişleten bir anayasa yapmaktadır. Yasama, yürütme ve yargıyı elinde tutmaktadır. AKP’nin bu anayasa değişikliğinde yaptığı reform değil, kendi çıkarlarını güçlendirmektir” diye konuştu.
AKP’nin yasama ve yürütmenin ardından yargıyı da eline almak istediğini iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, “AKP, yargı gücü ile varlığını sürdürmek istiyor. Bu yüzden Anayasa değişikliği yapılsın istiyor. Bu süreç Türkiye’yi dikta yönetimine götürecektir. AKP, 8 yıllık iktidarı döneminde yaptıklarının hesabını verme mecburiyetinden kaçış için Mart ayından bu yana bu Anayasa’yı gündemde tutmakta ve Türkiye’nin asıl gündemi olan işsizlik, yolsuzluk, hırsızlık, açılımlar gibi gerçek konuları gözardı etmektedir. Ama her fani gibi, AKP’nin de sonu gelmiştir. Bu seçim, AKP’nin sonunu getirecektir” diye konuştu.
Referandum’da ‘evet’ demenin tuzağa düşmek olacağını söyleyen Faruk Bal, “Açılımı Habur’da, Dörtyol’da, İnegöl’de gördük. Bin yıllık kardeşliği yok etmeye çalışıyorlar. Açılıma evet demek, bin yıllık kardeşliği bitirmek, PKK’ya teslim olmak demektir” ifadelerini kullandı. Konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bal, bir basın mensubunun referandumda evet demek için MHP’li bir ilçe belediye başkanının istifasıyla ilgili soruya, “MHP olarak biz başından bu yana hayır diyoruz. Evet diyen başkan da MHP’nin dokusuna uymamakta, misyonunu karşılamamaktadır. Bu nedenle istifa ederek evet demiştir” dedi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.