AKP Milletvekilinden "Aktivist" Eleştirisi

AKP Milletvekilinden "Aktivist" Eleştirisi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Türkiye raporunda teröristler için "Aktivist" denilmesi, Adalet ve Kalkınma Partisi içinde de tepkilere neden oldu...

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye raporunda PKK'lı teröristler için "Aktivist" ifadesinin kullanılması, tepkilere neden olmuştu. Anamuhalefet Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nden gelen eleştirilere iktidar kanadından eleştiriler de eklendi.

Tepki gösteren isimlerden biri de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye üyesi olan Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır...

"Parlementerler meclisinin türkiye üyesi olarak, izleme süreci ve rapora karşı çıktım. zira, kabul edilemez maddeler vardı.12 madde üzerinde karar değişikliği istedim ama sadece 2'si kabul edildi. "

Gündeş, aktivist ifadesinin kabul edilimez olduğunu söyledi, "Bunlar aktivist değil terörist" dedi.

"PKK Terör örgütü yerine türk devleti ile çatışan teröristlerin aktivist olarak adlandırılması kabul edilemez. Zira, gerek abd gerekse AB, PKK'yı terörist örgüt olarak kabul etmiştir. O açıdan da bu rapor vicdansız ve haksızdır. PTT terörist örgüttür. Ona üye olanlarda teröristtir. bunlar aktivist değil teröristtir. Terör örgütüne üye olanlara terörist denilir. Teröristlere aktivist denilmesini kınıyorum .Türkiye ile pkk arasında çatışma denilmesini de kınıyorum. Çatışma devletler arasında olur"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.