Akkiseliler şenlikte buluşacak

Akkiseliler şenlikte buluşacak

Ahırlı’ya bağlı Akkise Belediyesi ve Akkise Kasabası Kalkındırma Geliştirme ve Çevreyi Güzelleştirme Derneği tarafından 10 yıldır geleneksel olarak düzenlenen yayla şenlikleri bu yıl da 30 Mayıs 2010 tarihinde beldeye bağlı Han mevkiinde yapılacak.

Akkise Belediye Başkanı Ceylan Arslan ve Dernek Başkanı Vehbi Özalp, dün dernek binasında düzenledikleri basın toplantısında şenlikler hakkında bilgi verdi.
Akkise Belediye Başkanı Ceylan Aslan, bu şenliğin geçmiş yıllardan kendilerine miras kaldığını belirterek, “Bu geleneği elimizden geldiği sürece ayakta tutacağız. Şenlik geleneğini, toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal, kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılayarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için çaba harcayacağız. Bu nedenle yayla şenliklerinin bizim için ayrı bir önemi var. Şenlikler sayesinde uzun yıllardır birbirlerini görmeyen hemşehriler kavuşma imkanı bulacak. Tek istediğimiz şenliklere tüm yöre halkının yanı sıra Konya ve Konya dışında yaşayan Akkiseli kardeşlerimizi yaylada görmek” dedi.
Akkise Kasabası Kalkındırma, Koruma, Geliştirme ve Çevre Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Özalp da bu yıl düzenleyecekleri şenliğe en az 18 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi. Vehbi Özalp, her yıl olduğu gibi bu yıl da Bozkır Ekibi’nin şenliğe katılacağını ifade etti. Derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Özalp, “2000 yılında kurulan derneğimiz, kuruluşundan bugüne kadar bütün yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte özverili bir şekilde uyum içerisinde ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’ prensibi ile hizmetlerini sürdürmektedir. Öğrencilerimize eğitim alanında hizmet vermek, onların vatanını, dinini, devletini ve milletini seven bir nesil olması için çalışmaktayız” dedi. Eğitim alanında çeşitli faaliyetlerde bulunduklarının altını çizen Vehbi Özalp, “İlköğretim okulları arasında düzenlenen Peygamber Efendimizin ‘Veda Hutbesi’ni ve Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiirini ezbere okuma ile 5-10 yaş grubu minikler arasında düzenlenen Esma-ül Hüsna’yı ezbere okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek” diye konuştu.
Özalp, şenlikte yer alacak diğer etkinliklere de dikkat çekerek, “Mehteran gösterisi, Türk Tasavvuf Müziği, Bozkır Ekibi, yamaç paraşütü, spor, kukla, ilizyon gösterilerinin yanı sıra yaklaşık 200 kişilik ekibin hizmet edeceği geleneksel Konya düğün pilavı ikram edilecek” dedi.
ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.