Akkaya Barajına İkinci Arıtma Tesisi

Akkaya Barajına İkinci Arıtma Tesisi

 NİĞDE (AA) - Akkaya Baraj Göletinin kirlilik ve koku sorununun giderilmesi amacıyla yapılacak ikinci arıtma tesisi için Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun başkanlığındaki...

 NİĞDE (AA) - Akkaya Baraj Göletinin kirlilik ve koku sorununun giderilmesi amacıyla yapılacak ikinci arıtma tesisi için Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun başkanlığındaki heyet, incelemelerde bulunmak üzere Niğde'ye geldi.

Vali Necmeddin Kılıç, Valilik Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Niğde'nin atık sularının arıtılarak Akkaya Barajı Göletine verilmesini sağlayacak ikinci arıtma tesisi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kılıç, "Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatı doğrultusunda  Devlet Su İşleri (DSİ) Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun ve heyeti, konuyu görüşmek üzere ilimize geldi, bugün çalışmalara başlıyoruz. İnşallah hayırla biter" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da belediyeye ait arıtma tesisinin yetersiz olması nedeniyle ikinci tesisin yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu sayede Akkaya Barajının kirlilikten kurtulacağını ümit ettiklerini belirtti.

Mustafa Uzun ise Niğde'nin atık sularının temizlenmesi için gerekenleri yerinde incelemek için geldiklerini söyledi.

2 yıl önce Akkaya Barajının dip çamurunu temizlediklerini  ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Barajdaki bütün üniteleri yeniden bakım ve onarım kapsamında elden geçirdik ve yeniledik. Atık su tesisinden baraja ulaşmakta olan suların niteliğinin ne olduğunu, tesisin geçen süre zarfında ne durumda olduğunu Atıksu Daire Başkanımız Mehmet Erta Taşkınsoy ve bölge müdürlüğümüz heyetiyle yerinde inceleyeceğiz. Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile yaptığımız görüşme sonucunda Niğde'nin atık sularının temizliği ve yapılması gereken işlemleri yürütmeye çalışacağız."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.