Akıştan Baykana destek

Akıştan Baykana destek

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcanın geçtiğimiz hafta sonu oynanan Boluspor-Konyaspor maçı ile ilgili ortaya attığı iddialara ilişkin bir açıklamada bulundu.

“Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Boluspor - Konyaspor maçı ile ilgili CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan aslı asaleti olmayan, tamamen karalamaya dönük, en acısı da iddialarına soru önergesi süsü vererek ve dolayısıyla bir anayasal kurumu da yaralayarak bir takım iddialarda bulunmuştur. Bu sözüm ona soru önergesi şu an CHP grubundadır ve henüz TBMM Başkanlığı’na ulaşmamıştır. Bu güya soru önergesi zaten TBMM Başkanlığı tarafından nazarı itibara alınmayacak kadar önemsizdir. Öncelikle tüm Konyalılar olarak anılan milletvekiline birkaç hususu hatırlatmak isteriz.
Öncelikle milletvekilliği ciddi bir iştir. Soru önergesi kurumu da bir vekilin şahsi siyasi oyuncağı hale getirilemeyecek kadar önemli bir denetim mekanizmasıdır. Konya kamuoyu olarak o milletvekiline işini ciddi bir biçimde yapmasını öneririz. Sayın vekil gündem olmak istiyorsa TBMM’yi kullanmamalıdır.
İkinci husus Spor Genel Müdürümüz ve hemşehrimiz Mehmet Baykan maçtan üç gün önce Bolu’da görevi gereği yapmış olduğu denetimi tamamlayarak ayrılmıştır. Bu yönüyle de maçın hakemiyle görüşme ihtimali yoktur.
Üçüncü husus Konya ve Konyalılar o kadar güçlüdür ki; hemşehrileri olan ve hayatını amatör sporlara vermiş pırlanta gibi bir bürokratı böyle aslı astarı olmayan iddialara ve millet nezdinde itibarı olmayan adamlara karşı güçlü bir şekilde korurlar ve gereken cevabı en sert biçimde verirler.  
Dördüncü husus Konyaspor’umuz çok büyük maddi sıkıntıların içerisinde, samimiyetle Süper Lige çıkış mücadelesi vermektedir. Oyuncularımızın çoğu Konya’mızın çocuğudur ve alt yapımızda yetişmiş pırlantalardır. Böyle hukuk dışı yollarla bu samimi çocukların alın terini kimseye yar etmeyeceğimizi de bu vekile bildiririz.
Beşinci husus siz ne derseniz deyin Konyaspor için şu an işadamından, sanayicisine; belediye başkanından, valisine; siyasilerinden sivil toplum örgütlerine kadar tüm Konya kamuoyu kenetlenmiştir ve bu kenetlenmeyle gelen ve yükselen performansımızı hukuk dışı yollarla kimse engelleyemeyecektir.
Bu hatırlatmalarla Konyalı hemşehrilerimizin, Konyaspor’a gönül verenlerin ve Konyasporlu futbolcularımızın bu aslı astarı olmayan iddialarla canlarını sıkmamalarını istiyor, bu asılsız soru önergesini veren vekili kınıyor, TBMM Başkanlığından önce bizatihi Konya siyaseti olarak kendisine geri iade ediyoruz. Konyaspor’umuzu da yükselen başarısından dolayı tebrik ediyoruz.” 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.