Akırşan’lar pedalı bıraktı

Akırşan’lar pedalı bıraktı

Bisikletin Türkiye’de anavatanı olarak görülen Konya, bu sporu yapan ve bir çok başarılı sonuca imza atmış milli sporculara imkan sağlayamıyor. Akırşan kardeşler bisikleti bırakma kararı aldıklarını söyledi

Konya’da bisiklet sporu aşama kaydetmeye çalışırken başarılı sporcular ise yaşanan olaylar nedeniyle bu sporu bırakmak zorunda kalıyor. Bisikletin Türkiye’de anavatanı olarak görülen Konya, bu sporu yapan ve bir çok başarılı sonuca imza atmış milli sporculara imkan sağlayamıyor. Karadeniz olimpiyatlarında birinci olan ve birçok ulusal başarıda imzası bulunan milli sporcu Hasan Hüseyin Akırşan ve kendisi gibi bisikletçi olan, aynı şekilde gelecek vaat eden kardeşi Bekir Baki Akırşan bisiklet sporunu bırakma kararı aldıklarını söylediler. Akırşan kardeşler bu sporu bırakma gerekçelerini de açıkladılar. Şu anda il Özel İdarespor bünyesinde bulunan başarılı bisikletçiler bu kulübün büyük takımının olmaması nedeniyle yarışlara katılamıyor.

GEÇİRDİĞİM KAZA BİLE BENİ YILDIRMAMIŞTI

Başarılı bisikletçi Hasan Hüseyin Akırşan Konya'da gerçekleştirilen 12. Gençler Mevlana Bisiklet Turu yarışları sırasında, önünde giden bir kamyona çarpması sonucu ağır yaralandı. Kazada bir bacağı kırılan, yüzünde de 21 kırık oluşan Akırşan, yaklaşık 45 gün hastanede tedavi görmüştü. Geçirdiği bu kazadan sonra bisiklet sporunu bırakmayan ve başarılı sonuçlar almaya devam eden Akırşan bu kazanın bile kendisini bu spordan ayırmasına müsaade etmediğini ancak şuanda bu sporu bırakmayı düşündüğünü söyledi.

Hasan Hüseyin Akırşan: “İl Özel İdare takımı büyük takımı açmadığı için şuanda hiçbir müsabakaya katılamıyorum. Yarışlar yapıldıkça içim içimi yiyor. Bu spor yüzünden ölümden döndüm ancak ben yine bu sporu bırakmadım. Bisiklete aşığım. Ancak imkanlar ve şartlar bizi bu spora bırakmaya zorluyor kulübümüzde bize sahip çıkmıyor. Daha doğrusu Konya’nın bu sporda ileri gelenleri de bize sahip çıkmıyor. Kardeşim Bekir Baki de aynı sıkıntılardan dolayı dertli. Konya dışına da çıkmak istemiyoruz. Çünkü eğitimimize burada devam ediyoruz. Aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu öğrencisiyim. Yetkililerden ve bu sporun önde gelenlerinden destek istiyorum. Birde bana malzeme desteği sağlasınlar yine başarılı sonuçlara imza atacağıma inanıyorum. Kendime güvenim hala tam” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.