Akif Hamzaçebi: Tanrıkulu'nun Sözlerini Başka Yere Taşımak Doğru Olmaz

Akif Hamzaçebi: Tanrıkulu'nun Sözlerini Başka Yere Taşımak Doğru Olmaz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu'nun CHP adına Dersim olaylarından özür dilemesini değerlendirdi. Hamzaçebi, olayların devletin bir uygulaması olduğunu vurgulayarak "Sayın Tanrıkulu, Dersim’de yaşanmış olan acılar...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sezgin Tanrıkulu'nun CHP adına Dersim olaylarından özür dilemesini değerlendirdi. Hamzaçebi, olayların devletin bir uygulaması olduğunu vurgulayarak "Sayın Tanrıkulu, Dersim’de yaşanmış olan acılar nedeniyle duygularını ifade etmiştir. Ben böyle değerlendiriyorum." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP’nin Dersim konusundaki tutumuna dair soruları cevaplandırdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun CHP adına Dersim katliamından dolayı özür dilemesinin sorulması üzerine Hamzaçebi, "Sayın Tanrıkulu, Dersim’de yaşanmış olan acılar nedeniyle duygularını ifade etmiştir. Ben böyle değerlendiriyorum.” dedi. Tanrıkulu’nun genel başkan yardımcısı olarak mı yoksa şahsi duygularını mı dile getirdiğini bilemediğini kaydeden Akif Hamzaçebi, “Bunu bir başka yere taşımayı doğru bulmuyorum. Cumhuriyet’le hesaplaşmak, Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Atatürk’le ilgili bir konu olarak bunu ortaya koymayı kesinlikle yanlış buluyorum." diye konuştu.

"DERSİMDE BÜYÜK BİR ACI YAŞANMIŞTIR"

Dersim olaylarının yaşandığı dönemin bir ‘tek parti dönemi’ olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, memlekette başka bir partinin olmadığını anlattı. Dersim olaylarının devletin bir uygulaması olduğunu kaydeden Çebi, "Büyük bir acı da yaşanmıştır orada. Bunu da görelim. Bir acı yaşanmışsa bu acıyla ile ilgili olarak insanlar duygularını ifade ediyorsa bunu olumsuz değerlendirmek doğru olmaz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.