Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Erzurum’un Yüksek Büyüme Potansiyeline İnanıyoruz

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Erzurum’un Yüksek Büyüme Potansiyeline İnanıyoruz

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Akbank olarak turizm merkezi olan Erzurum’a önem veriyoruz.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Akbank olarak turizm merkezi olan Erzurum’a önem veriyoruz. Erzurum’un sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Erzurum’a yatırım yapmaya devam ediyor, edecek." diye konuştu.

Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları'nın 13'üncü toplantısını Erzurum’da gerçekleştirdi. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Erzurum’dan çok sayıda sanayici, işadamı ve yöneticiyi ağırladığı buluşmaya, katıldı. Binbaşgil, "Son dönemde Amerikan Merkez Bankası’nın likidite politikalarına ilişkin açıklamalarından gelişmekte olan ülke piyasaları olumsuz bir biçimde etkilenmiştir. Bu etkilenme sadece ülkemizle sınırlı değildir, tüm dünyada bu açıklamaların etkisi görülmüştür. Yılbaşından bu yana ülkemizin ekonomi alanındaki performansı gelişmekte olan birçok ülke ile paralel bir seyir izlemiştir. Türkiye güçlü ve dinamik iç pazarı, güçlü bilançolara sahip özel sektörü, mali disiplini ve sağlam bankacılık sektörü ile orta ve uzun vadeli hedeflerinde ilerleme ve pozitif yönde ayrışma potansiyeline sahiptir." dedi.

Binbaşgil, Türkiye'nin Dünya sıralamasında daha da iyi yerlere gelebilmesi için illerin rekabetçiliği, sanayileşme oranının, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerinin artırılması gerektiğini ifade etti. Erzurum’un bölgesinde tarım, hayvancılık ve inşaat sektörleriyle öne çıktığını ifade eden Akbank Genel Müdürü, "Akbank olarak turizm merkezi olan Erzurum’a önem veriyoruz. İlimizin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Erzurum’un sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Erzurum’a yatırım yapmaya devam ediyor, edecek." diye konuştu.

Erzurum’da, topladıkları mevduatın yaklaşık 2 katı kredi verdiklerini de sözlerine ekleyen Binbaşgil, "Erzurum'da 100 bine yakın müşterimiz bulunuyor. 3 şube, yaklaşık 20 ATM ve 70 Akbanklı ile birlikte müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağlıyoruz." dedi.






CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.