Akaryakıt fiyatlarında Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak

Akaryakıt fiyatlarında Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacak

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarındaki güncel gelişmeler takip ediliyor. Son olarak akaryakıt fiyatlarında ülke tarihinde bir ilk daha tarihe geçecek.

Akaryakıt fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini Türkiye insanı yakından takip ediyor. Bireysel otomobil kullanımının arttığı Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının önemi çok büyük. En küçük zam bile totalde vatandaşın bütçesini olumsuz etkiliyor.

yine-zam-akaryakit.jpg

Benzin ve motorin fiyatlarının seçimlerden önce 20 lira civarında olması ve seçimden sonra kısa süre içinde 30 lirayı geçmesi çok tartışılıyor. Benzin ve motorinin litre fiyatına tek seferde 5 lira vergi zammı yapılmasına vatandaş sert tepki gösterdi.

zam-akaryakit.png

Söz konusu tepkiye rağmen vatandaşın akaryakıt tüketiminde ise bir düşüş gözlemlenmedi. Vergi zammı dışında bir de dünya piyasasındaki petrol fiyatları nedeniyle akaryakıta zam gelmeye başladı. Geçtiğimiz gün motorinin litre fiyatına bu doğrultuda 1 lira 55 kuruş zam yapıldı. Son zamla birlikte motorinin litre fiyatı bazı şehirlerde 35 lirayı geçti.

zam-benzin.webp

Benzinin litre fiyatına ise salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde dev bir zam geleceği öğrenildi. Şuan benzinin litre fiyatı 34 lira civarında seyrediyor. 2 liralık benzin zammıyla birlikte litre fiyatının 36 lirayı geçeceği söyleniyor. Bahsi geçen 2 liralık zam 1 depo yakıtta 100 lira fazla ödenmesi anlamına geliyor. Benzinin litresinin 36 liraya yükselmesi ise Türkiye tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
142 Yorum