Ak Parti'nin Balıkesir'deki 21 Belediye Başkan Adayı Tanıtıldı

Ak Parti'nin Balıkesir'deki 21 Belediye Başkan Adayı Tanıtıldı

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partinin 21 belediye başkan adayını düzenlenen toplantıda tanıttı.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde partinin 21 belediye başkan adayını düzenlenen toplantıda tanıttı. Toplantıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak Balıkesir'e 11 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, aday tanıtım töreni için geldiği Balıkesir'de ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Susurluk'ta Vali Ahmet Turhan tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Bakan Eroğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Mutlu Aydemir ile bürokratlar eşlik etti.

Daha sonra aday tanıtım toplantısına katılan Bakan Eroğlu, Balıkesir'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Hükümetin Balıkesir'e çok büyük önem verdiğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, Balıkesir'e 11 yılda 10 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi. Balıkesir için Büyükşehir Belediye başkan adayı Uğur ile 5 yıllık büyük bir eylem planı düşündüklerini belirten Bakan Eroğlu, "Hükümetimiz Balıkesir'e çok büyük önem veriyor. Şu ana kadar 11 yılda 10 milyar TL, yani 10 katrilyon yatırım yapmışız. Her sahada ulaşım, milli eğitim, orman, su işleri ve diğerleri. Balıkesir Bakanlığımızın yatırımları arasında ilk 10'a giren bir ildir. Balıkesir'e en büyük yaptığımız şey, burada içme suyu problemi vardı. Barajdan isale hattıyla, Başbakan talimat verdi, burada çok modern bir arıtma tesisi yaptılar. Sayın Başbakanımız 2004 yılında Balıkesir'e geldi, ben o zaman DSİ Genel Müdürüydüm, bu tesisi açtı. Balıkesir'in 2040 yılına kadar içme suyu problemini kökten çözmüştük. Ayrıca Balıkesir'e 2014-2019 yılları arasında 5 yıllık büyük bir eylem planı düşünüyoruz. Balıkesirlilere 'Sen Balıkesir'sin büyük düşün' diyoruz." dedi.

Bakan Eroğlu, kürsüde Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Balıkesir için özel hazırladıkları '11 Yılda Balıkesir Nereden Nereye' isimli, içerisinde yatırım ve hizmetlerin özetlendiği bir kitapçığı da partililerine tanıttı. 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, "Bu seçimler aynı zamanda 17 Aralık olarak adlandırılan komploya ve komploculara verilecek bir cevap olacaktır. Sayın Başbakanımız yolsuzluk konusunda çok hassas. Bakın hükümetimiz döneminde 40 yıldır bitmeyen yatırımlar 1 -2 yıl gibi sürelerde ve çok daha ucuza bitirildi. Eski koalisyon hükümetleri döneminde 40 milyon liraya yapılacak olan ve 40 yıldır temeli bile atılamayan barajı biz 4 milyon liraya mal ettik. Üstelik 2 yılda da bitirdik. Bu yerel seçimlerde tüm arkadaşlarımın kapı kapı gezmesini istiyorum. Balıkesir Büyükşehir'i ve 20 ilçesini partimize kazandırın." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Poyrazlı, belediye başkan adaylarını tek tek kürsüye çağırdı. İlk olarak Büyükşehir Belediye başkan adayı Edip Uğur kürsüye çıktı. Bakan Eroğlu, Uğur'un ellerini kaldırarak "Balıkesir'in ilk büyükşehir belediye başkanı memlekete, millete ve ülkemize hayırlı olsun." diye tanıttı. Ardından 20 ilçenin belediye başkan adayları da tek tek kürsüye gelerek Bakan Eroğlu tarafından partililere tanıtıldı.

AK Parti'nin Balıkesir belediye başkan adayları şöyle: Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Edip Uğur (Milletvekili, genel başkan yardımcısı), Altıeylül-Zekai Kafaoğlu, Ayvalık-Hakan Kayaalp, Balya-Şaban Özel, Bandırma-Recep Şekerci, Burhaniye-Necdet Uysal, Bigadiç-İsmail Avcu, Dursunbey-Ramazan Bahçavan, Edremit-Özkan Kostak, Erdek-Hüseyin Aysan, Gömeç-Kazım Arslan, Gönen-Hüseyin Yakar, Havran-Emin Ersoy, İvrindi-Recai Baytar, Karesi-Yücel Yılmaz, Kepsut-İsmail Cankul, Manyas-Hasan Kahraman, Marmara-Süleyman Aksoy, Savaştepe-Turhan Şimşek, Sındırgı-Ekrem Yavaş ve Susurluk-Hüseyin Hızlıoğlu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.