Ak Partili Metiner: Başbakan'ı Tanımıyorlarsa, Biz Tanıtmayı Biliriz

Ak Partili Metiner: Başbakan'ı Tanımıyorlarsa, Biz Tanıtmayı Biliriz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bir savcının dediği iddia edilen "Başbakan'ı tanımıyorum" sözlerini eleştirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bir savcının dediği iddia edilen "Başbakan'ı tanımıyorum" sözlerini eleştirdi. Bu sözlerin densizlik ve haddi aşmak olduğunu söyleyen Metiner, "Başbakan'ı tanımıyorlarsa, biz tanıtmayı biliriz." ifadelerini kullandı.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Metiner, bugünkü HSYK'nın 2010 yılında olmasını istedikleri HSYK olmadığını iddia etti. Bugünkü HSYK'nın CHP'nin eseri olduğunu savunan Metiner, CHP Anayasa Mahkemesi'ne itiraz etmeseydi, kabul görmeseydi, madde reddedilmeseydi, temsilde bir sıkıntı olmayacağını kaydetti. Bu konuda muhalefetin kendilerine yönelik eleştirilerin ise doğru olmadığını kaydetti.

Demokratik bir temsil sistemi oluşturmak için düzenleme yapmaya çalıştıklarını dile getiren Metiner, bu Meclis kanun yapmayacaksa, kapısına kilit vurulması gerektiğini söyledi. Yolsuzluk ve hırsızlık iddiaları konusunda ise Metiner, bunun mahkemeler tarafından karara bağlanmasını istediklerini ancak muhalefetin peşinen hüküm verdiğini ileri sürdü.

20 bilmem ne kadar çuvalın ağzı açılmadan yakalama kararı çıkarıldığını iddia eden Metiner, Başbakan'a boyun eğdirilmek istendiğini savundu. CHP'lilerin hep ayakkabı kutularından çıkan paralardan bahsettiğini dile getiren Metiner, "Sarıgül'ün kutularından ne çıktı acaba?" diye sordu.

Yolsuzlukların üzerini örtmeye çalışmadıklarını, hukuki bir yolsuzlukla mücadele ettiklerini ileri süren Metiner, Sarıgül'ün kutularından ne çıktığının açıklanmasını istedi. MİT'in TIR'larıyla ilgili de Metiner, MİT'in görevlerinin anayasada yer aldığını ifade etti. Don Kişot'ça TIR'ın önüne geçen savcıların ne yaptığını sordu.

Bir savcının dediği iddia edilen "Başbakan'ı tanımıyorum" sözlerini eleştiren Metiner, bu sözlerin densizlik ve haddi aşmak olduğunu söyledi. "Başbakan'ı tanımıyorlarsa, biz tanıtmayı biliriz." diyen Metiner, savcıların yerlerinin değiştirilebileceği gibi başka işlemler neyse de yapılması gerektiğine inandıklarını vurguladı.

HSYK değişikliğinin kavgasız ve gürültüsüz tamamlanması temennisinde bulunan Metiner, CHP'nin adını değiştirmek gerektiğini söyledi. CHP'nin sağ kesimden aday göstermesini de eleştiren Metiner, Anayasa Mahkemesi kapısından ayrılmayan CHP'nin adını değiştirmek gerektiğini kaydetti. CHP'ye seslenen Metiner, "Bu HSYK sizin eseriniz değilse, cevap veriniz." dedi. Metiner, "Sarıgül'ün kutularından çıkan naneleri niye konuşmuyorsunuz?" diye sordu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.