'AK Parti'de çatlak' mı?

'AK Parti'de çatlak' mı?

Taraf Gazetesi "Bu oylama AKP'ye dokunur" manşetiyle, dokunulmazlık konusunda AK Parti'de çatlak olduğunu iddia etti.

Hakkâri'de yol kesen PKK'lılarla kucaklaşan dokuzu BDP 'li, biri bağımsız toplam 10 vekille ilgili dokunulmazlık dosyalarının Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı'na gönderilmesi Ankara'nın gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1994'teki DEP'li vekillerin Meclis'ten atılmasını hatırlatarak "kendimizi çıkmaz sokaklara itmeyelim" şeklindeki eleştirisi AK Parti içinde de yankı buldu. Taraf'ın edindiği bilgilere göre parti içinde 25'i Doğu ve Güneydoğu'dan, yaklaşık 35'i de batıdan olmak üzere toplam 60 vekil, Gül'le aynı kaygıları taşıyor. Her ne kadar açık bir şekilde dillendirilmese de bu 60 vekilin, şu an Adalet Komisyonu'na havale edilen dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili oylama yapıldığında "hayır" oyu kullanacağı iddia ediliyor.

Bu vekillerden biri de Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu . Taraf'a konuşan Ensarioğlu'na göre, "1994'teki DEP olayının görüntüleri hafızalardayken böyle bir olayı tekrarlamak Türkiye'ye prestij kaybettirir."

Taraf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.