Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan Saldırıya Uğradı

Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan Saldırıya Uğradı

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van'daki seçim merkezlerinde süren oy kullanma işlemini takip ederken bir grubun saldırısına uğradı. Polis, okul çevresinde toplanan saldırgan gruba müdahalede bulundu. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selehattin...

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van'daki seçim merkezlerinde süren oy kullanma işlemini takip ederken bir grubun saldırısına uğradı. Polis, okul çevresinde toplanan saldırgan gruba müdahalede bulundu. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selehattin Demirtaş'ın 2 müşahidi gözaltına alındı.

AK Parti Van Milletvekili Orhan, öğle saatlerinde Süphan Mahallesi'ndeki Müslüm Görentaş İlkokulu'na geldikten sonra buradaki bazı kişilerle tartışmaya başladı. Tartışma üzerine Milletvekili Orhan, zırhlı polis araçları eşliğinde okuldan ayrıldı, 2 sandık müşahiddi gözaltına alındı. Orhan'ın gidişi sırasında bazı kişilerin polis ve Orhan'ın içinde bulunduğu araçlara taş atmaya başlaması üzerine gerginlik tırmandı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak, okul çevresinde bulunan kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

'AK PARTİLİ VEKİLİN TOMA EŞLİĞİNDE GELİP GEZMESİ VATANDAŞI TAHRİKTİR'

Gerginliğin artması üzerine Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Başkanvekili Hatice Çoban okula gelerek, öfkeli grubu sakinleştirmeye çalıştı. Başkan Kaya, herkesin sakin olmasını isteyerek, "Burada bir provokasyon yaratılmak isteniyor. Milletvekilimizin buraya gelerek, sandıkları gezmesi tabii ki normal, gezebilir. Bu onun hakkı. Ama böyle hassas mahallelere de TOMA eşliğinde gelip gezmesi vatandaşı tahriktir. Biz bunu da kabul etmiyoruz ve iyi niyetli bulmuyoruz. Sayın Demirtaş'ın 2 müşahidi de gözaltına alınmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından okul çevresindeki gerginlik sona erde. Polis, okul çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.