Ak Parti Konya İl Başkanlığı önünde Filistin eylemi

Ak Parti Konya İl Başkanlığı önünde Filistin eylemi

Mazlumder Konya Şube Başkanı Muhammed Akmeşe, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın reel politik zeminine boyun eğmemesini umuyoruz” görüşünü savundu

Mazlumder Konya Şubesi, AK Parti Konya il binası önünde hükümeti ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı protesto etti. Mazlumder Konya Şube Başkanı Muhammed Akmeşe, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın reel politik zeminine boyun eğmemesini umuyoruz” görüşünü savundu. Mazlumder Konya Şubesi, “İslam İşbirliği Teşkilatı'nca (İİT) alınan kararların 27' inci maddesi; özelde Hamas'ın bir buçuk aylık direnişine genelde ise tüm Gazze’lilerin iradesine ihanettir” diyerek, AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

“Bu ısmarlama bildiriyi imzalayan İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini kınıyoruz” diyen Mazlumder Konya Şube Başkanı Muhammed Akmeşe, bu duruma sert tepki gösterdi.

3-2-1.jpeg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” söyleminin ‘Gazze bizim neyimizdir’ sorusunu akıllara getirdiğini ifade eden Başkan Akmeşe, “Bu cümle bizim için şöyledir; ‘Filistin bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

VASIFSIZ BİR RAHİP İÇİN BEDELLER ÖDEDİK

Türkiye’nin yüzyıllar boyunca İslam ümmetine önderlik etmiş bir maziye sahip olduğunu dile getiren Akmeşe, “Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası destek beklentisini yüzyıllık satılmış kabile devletlerine bağlaması büyük bir hayal kırıklığıdır. Bu halk, siyasi iradenin gerektiğinde arkasında durmuş ve bağımsızlığını buna bağlamıştır. Vasıfsız bir rahip için yıllarca ekonomik bedeller ödeyen bu halk Gazze için değil malından geçmek canından da geçmeye hazırdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın reel politik zeminine boyun eğmemesini ve Allah’ın yardımını uman müstakim bir duruş sergilemesini umuyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatının dün yayınlanan karar metninde Hamas'ın devre dışı bırakılmak istendiği görülmüştür. Filistin Yasama Meclisi'nin çoğuluğunu seçilmle elde etmiş, yabancı devletlerin yaptığı anket sonuçlarında bile Filistin halkının yüzde 55'in tercih ettiği Hamas değil de yüzde 14 oy oranı olan FKÖ mü meşru tek temsilci olacak? İsrail'in karşısında FKÖ diye bir örgüt mü var? İntifa'dan bu yana Hamas Filistin'in en büyük temsil yetkisine sahiptir, Hamas'ı gayrı meşru ilan etmek hiç kimsenin haddine değildir, bu yaklaşım bir süre sonra otoriter devletler eliyle terör örgütü olarak ilan ettirmeye kadar gidebilir. 15 Temmuz'da ülkemizi Amerika'nın ve İsrail'in kurduğu FETÖ'ye nasıl teslim etmediysek, Hamas'ı da gücü ne olursa olsun hiç bir siyasi teşkilata değişmeyiz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nca alınan kararların 27' inci maddesi; özelde Hamas'ın bir buçuk aylık direnişine genelde ise tüm Gazze’lilerin iradesine ihanettir. Bu ısmarlama bildiriyi imzalayan İslam İşbirliği Teşkilatı'nı ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerini kınıyoruz” şeklinde konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum