AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'dan istifa iddialarına yanıt

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'dan istifa iddialarına yanıt

“Hasan Angı istifa edecek” iddiaları üzerine, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Angı, “Seçimden sonra herkes ağzına geleni söylüyor. Bu kararlar, partimizde istişarelerle alınır. Görevimizin başındayız” dedi.

31 Mart yerel seçiminin üzerinden yaklaşık 2 ay geçti. Cumhur İttifakı, Konya'da 15 ilçeyi kaybederken, Türkiye genelinde 'iktidara en fazla oyun çıktığı' iller arasında yer aldı. MHP, Konya’da 5 ilçe, AK Parti de 9 ilçe kaybetti. Seçimden sonra AK Parti ile ilgili öne sürülen iddiaların ardı arkası kesilmiyor. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'nın istifa edeceği, seçim sonucunun faturasının Angı'ya kesileceği iddia edildi. Angı, bu söylentilere Merhaba Gazetesi'ne konuşarak, cevap verdi. Angı, kongre süreci netleşmeden konuşmanın doğru olmayacağının altını çizdi.

adsiz.jpg

BİZ BU NÖBETİ İLK DEFA TUTMADIK!

Seçimden hemen sonra bile AK Parti'nin çalışmaya devam ettiğini söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, sonuçlar üzerine değerlendirmelerin yapıldığını belirtti. Kongre sürecinin başlaması gerektiğini dile getiren Başkan Angı, “Tamam mı veya devam mı konusunda karar yapılacak istişarelerle verilir. Benim 'illa devam edeceğim veya tamam' diye bir ısrarım olmaz. Süreç başlamadan bunları dillendirmek doğru değil. Biz, şu an görevimizin başındayız. Bu nöbetleri de ilk defa tutmadık. Bizim hiçbir zaman siyasette farklı hesaplarımız olmadı. İnandığımız davada bir nefer olmanın duruşunu sergiledik. Siyaseti, hiçbir zaman geçim kaynağı olarak da görmedik” şeklinde konuştu.

KİMSE YOKKEN BU DAVADA BİZ VARDIK

“Siyaset, fedakârlık gerektiren bir iş” diyen Başkan Angı, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zorlukları da var kolaylıkları da var siyasetin. AK Parti, sonuçlar ne olursa olsun hala birinci partidir. Sonuçlara bakılınca da diğer şehirlere göre Konya hep olduğu gibi yine başarılı bir şehirdir. Konya, AK Parti ile büyük kazanımlar elde etti. Son 22 seneye bir bakın. Bu millet, bugünlere gelebilmek için çok bedeller ödedi. AK Parti'nin Konya'ya yaptığı hizmetler ortada. Sadece bir örnek vereyim. Mevlana Kültür Merkezi kaç hükümet eskitti? AK Parti ile birlikte şehrin çehresi değişti. Konya'ya her alanda yatırımlar yapılıyor. Kimse yokken bu davada biz vardık. 2002 yılından beri de duruşumuzu bilen bilir.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum