AK Parti annelerle güçlü

AK Parti annelerle güçlü

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, "30 yıl boyunca yüzleri gözyaşlarıyla ıslanmış anneleri teselli etmekten daha fazlasını yapmak istedik. Çözülemez, yapılamaz denilen meselelere eğildik" dedi

AK Parti İl Kadın Kolları 10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla, Camlı Köşk'te bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya AK Parti İl Başkanı Musa Arat, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, Milletvekili Adayları Hüsniye Erdoğan, Rüveyde Gülseren Kozak Işık, il yönetimi ve kadın kolları üyeleri de katıldı. Açıklamasında güçlü annelerle güçlü Türkiye'nin oluşacağını belirterek başlayan Poçanoğlu, "Şu anda sadece Konya'dan değil, ülkemizin 81 ilinden 'Anneler Günü Yürüyüşü' ismini verdiğimiz ve her ilde AK Parti İl Kadın Kolları'nın organize ettiği bu etkinlikle annelerimize, kadınımıza ve kadirşinas insanımıza sesleniyor, annelerimize göstermiş oldukları gayretlerden ve fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün buraya, hepimize örnek olan cefakar, çalışkan, güçlü annelerimizin, duyarlı kadın sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizin, teşkilatımızın azimli kadın üyelerinin ve halkımızın destekleriyle toplandık. Bizi duyun istiyoruz. Çünkü eğer duyarsanız şimdi söyleyeceklerimizi tıpkı bizler gibi yüreklerinizde hissedeceğinize eminiz. Biz AK Partililer, 12 yıllık iktidarımızda hep kucaklayıcı olduk. Kadınımızı hiç bir ayrım gözetmeden destekledik. Ona hak ettiği kıymeti verdik. Geleneğimizde ne denli ayrıcalıklı olduğunu hiç unutmadık, unutanlara hatırlattık. Her hamlemizde onları daha ileriye götürmenin gayesini taşıdık. Annelerimize en kıymetli varlıkları olan evlatları için daha iyi eğitim, daha iyi sağlık hizmeti, daha güvenli bir ülke verebilmek gayesiyle durmadan çalıştık" ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZ DAĞLARDA DEĞİL ÜNİVERSİTEDE BULUŞTU

Çözüm süreci hakkında da konuşan Poçanoğlu, "30 yıl boyunca yüzleri gözyaşlarıyla ıslanmış anneleri teselli etmekten daha fazlasını yapmak istedik. Çözülemez, yapılamaz denilen meselelere eğildik. Bu ülke üzerinde, tarih boyunca kardeşçe yaşamış halklarımıza gelecekte de birlikte yaşama umudu verdik. Çözüm süreci sayesinde, doğulu ve batılı gençlerimiz dağlarda karşı karşıya değil üniversite sıralarında bir araya geldiler. Birbirlerine namluları doğrultmak yerine, omuz omuza bu ülkenin geleceği için çalışmaya, üretmeye başladılar. AK Parti olarak annelerimize verebileceğimiz daha büyük bir hediye olabilir mi? Çünkü biliyorduk ki biz kadınlarımız için bunları yaptıkça bizi en çok onlar anlayacaklar ve destekleyecekler. Kurmak istediğimiz güçlü Türkiye hedefimizde bizimle mücadele edecekler. Nitekim bizi hiç yanıltmadılar. Çıktığımız bu zorlu yolda bizi yalnız bırakmadılar. Daima arkamızda durarak gücümüze güç kattılar. Bu ülke daha güzel bir ülke olacaksa bu, kadınımızın en çok da annelerimizin gayretleri ve destekleriyle olacaktır. Bu inancımızda sabitiz. Bugün çok şükür ki, Türkiyemiz bambaşka baharları yaşıyor. Bugün ülkemizin her köşesinden anne sağduyusu, anne şefkati ve anne yüreğinin sesleri duyuluyor. Ülkemizin geçmişte yaşadığı acıları, sıkıntıları, hasretleri ve korkuları en çok hisseden ve yaşayan annelerimiz, bugün güçlerini yüreklerinde merhametle birleştirip adeta inşa ettiğimiz güzel geleceğe iyilik ve umut taşıyor" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Poçanoğlu ve Milletvekili adayları vatandaşlara gül dağıttı.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.