AIPS kongresi başladı

AIPS kongresi başladı

Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS)'ın genel kurulu'na bu yıl Antalya ev sahipliği yapacak.. Belek'teki Rıxos otelinde gerçekleştirilecek genel kurul bugün başlayacak

Dünya'nın 100’ü aşkın ülkesinden 400 civarında yabancı spor yazarı katılacak.

Kemer’de, bu akşamı saat 19.30'da anfitiyatroda yapılacak gösterinin ardından 20.30'da davetliler FIFA'nın verdiği gala yemeğinde buluşacaklar. Bu yemeğe FIFA'nın medya departmanı yöneticileri de katılacak. Ayrıca FIFA Başkanı Sepp Blatter'in kongre için videoya kaydedilmiş özel mesajı da gösterilecek. 30 Nisan Perşembe sabahı 09.30'da açılış konuşmaları yapılacak ve AIPS Kongresinin ilk oturumu gerçekleştirilecek.
TBMM'de süren Anayasa görüşmelerinden fırsat bulması halinde kongreye Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, GSGM eski Müdürü ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Antalya Valisi Allaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AIPS Başkanı Gianni Merlo ve TSYD Başkanı Esat Yılmaer de katılarak birer konuşma yapacaklar. Ayrıca kongre süresi içinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in 2016 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasının organizasyonu ile ilgili bir konuşma yapması bekleniyor. Yine, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU)'nun üst düzey yöneticileri birer sunum yapacaklar.
Kongrenin en önemli konularından birini de spordaki terör, bahis şikesi ve gazetecilere yönelik şiddet oluşturacak. Burada Pakistan ve Afganistan'dan gelen delegelerin konuşma yapacağı ileri sürüldü. Bu arada Basketbol Federasyonu'nun 2010 Dünya Şampiyonası prezentasyonu da kongre sırasında gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.