Ailelerinize evlat acısı yaşatmayın!

Ailelerinize evlat acısı yaşatmayın!

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte motosikletler trafiğe çıkmaya başladı. Bazı gençler ise plakasız motosikletleri ile kask takmıyor ve kontrolsüz bir şekilde hız sınırını aşıyor

Konya'da havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet tutkunları trafiğe çıkmaya başladı. Konya'daki trafiğe kayıtlı araç sayısı ise 600 bini geçti. Rakamlara göre Konya'da her 3 kişiden birinde araç var.  Konya'daki trafik yoğunluğunun motosikletlerin de eklenmesiyle iki katına çıkması bekleniyor. Bazı motosiklet sürücülerinin kontrolsüz bir şekilde hız yapması da kazalarda davetiye çıkarıyor. Önceki günlerde Ankara Yolu'nda bir motosiklete 3 kişi binen gençler adeta ölümle dalga geçti.  Kask takmayan gençler, plakasız motosikletleri ile hız sınırını da açtı. Araçların arasından makas atarak ilerleyen gençler ölümlü kazaya davet çıkardı. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte bu görüntülerin artacağı yönünde endişeler yer arttı. Konya'da kayıtlı olarak 100 binin üzerinde motosiklet bulunuyor. Bu motosikletlerin toplam motorlu taşıtlar içindeki oranı ise yüzde 17.

GENÇLER TRAFİKTE YARIŞ YAPIYOR

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, Çumra yolunda geçen hafta kazada hayatını kaybeden gençlere Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlara başsağlığı diledi. Havaların ısınmasıyla birlikte motosikletlerin garajdan çıkmaya başladığını kaydeden Çal, “Bu aydan itibaren trafikte motosiklet yoğunluğu artacaktır. Konya'da da motosiklet ve bisiklet sayısı oldukça fazla. Bunun için motosiklet sürücülerine daha dikkatli olmalarını, otomobil sürücülerine de saygılı olmalarını söylüyoruz. Bizim geleceğimiz olan gençlere sesleniyorum. Motosiklete binmeden önce ilk olarak kask takın. Kesinlikle de plakasız bir motora binmeyin. Plaka ve kask olmadığı için küçük bir kaza da bile motosiklet sürücüsü haksız duruma düşebiliyor..Diğer bir önemli husus ise gençler yarış yapmasın. Oda olarak biz gençlerin trafiğe açık alanlarda yarış yapmasına karşıyız. Konuyla ilgili olarak broşür bastırdık ve üyelerimize dağıttık. Üyelerimiz de broşürleri vatandaşa dağıttı. Kask olmayan motosikletleri durdurarak uyarıyorlar ve broşürü veriyorlar” dedi.

KASK SAÇIMIZI BOZUYOR

Bütün uyarılara rağmen gençlerin kurallara uymadığını ifade eden Çal, “Gençler kendilerini düşünmüyorsa anne ve babalarını düşünsünler. Onlara evlat acısı yaşatmasınlar.  Genç yaşta evlenen çiftler henüz o yaşta eşinizi dul, çocuğunuzu da yetim bırakmasın. Benim bu söylediklerimi anlayanlar artık kask takma konusunda tekrar düşünecektir. Kask takmayan gençlere kaskını tak dediğimizde, 'Başkanım kask takınca saçımız bozuluyor' diyorlar. Saçının şekli hayatlarından çok daha önemli.  Üstüne basa basa durduğumuz diğer bir konu ise gençlerin yarış yapmak istemelerinde bize müracaat etmesi. Konya'da iki kulüp var. Saraçoğlu'nda yarış pistimiz de var. Oraya gelsinler istedikleri gibi yarış yapsınlar. Bizde Emniyet Müdürlüğü'nden iki tane polis arkadaşımızı çağıralım. Onlara motosiklet kullanımı ile gençlere bilgi versinler ki gençler kurallara uyarak binsinler. Ne yazık ki gençler bizi tercih etmiyor. Yoğun trafikte yarışıyorlar. Bunun sonucunda da kaza yapıyorlar” diye konuştu.

BİSİKLET YOLU OTOPARK DEĞİL

Konya'da motorsiklet ve bisiklet kültürüne saygının olmadığını belirten Çal, "Otomobil sürücülerine bunu üzerine basarak söylüyorum. Bisiklet yolunun üzerine araçlarını park etmesinler. Yola dengesiz bir şekilde park yapıyorlar ve bisikletliler yola çıkmak zorunda kalacak. Bisiklete çarptıklarında suç kimin olacak? Elimizi vicdanımıza koymamız gerekiyor. Bisiklet yollarının kimin için yapıldığını ve ne amaçla kullanılacağını bilmesi gerekiyor. Vatandaşımız maalesf bunu düşünmüyor. Görevlilerimiz de bunun cezasını yazması gerekiyor. Ama bisiklet yolunda hiçbir araç yokken karayolunu tercih eden bisikletliyi de ceza yazılsın. Burada bir otomobilin plakası varsa, motorsikletin de plakası var. Bunu da kullanmak için ehliyet gerekiyor. Saygı, sevgi ve hoşgörö kuralına uyulursa hiçbir şekilde kaza olmaz. Ben 1983 yılından bu güne bir tane trafik cezası yedim. O cezayı da arkadaşımın puanı kalmadığı için yedim" ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum