Aile sorunlarına çözüm

Aile sorunlarına çözüm
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, tarafından Endonezyada düzenlenen, İslam Dünyasında Aile Sorunlarına Genel Bakış konulu sempozyum amacına ulaştı
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse, düzenlediği basın toplantısında 7–8 Mayıs 2011 tarihlerinde Endonezya’da düzenlenen ve İslam ülkelerinden çok sayıda STK temsilcilerinin bir araya geldiği ve 30’u aşkın bildirinin sunulduğu “İslam Dünyasında Aile Sorunları’na Genel Bakış” konulu sempozyumu değerlendirdi. Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda sempozyumun başarı ile tamamlandığını ifade eden Köse, Sempozyumda modern zihniyetin ürettiği ve aileyi olumsuz yönde etkileyen zihniyet değişikliğine vurgu yapıldığını ve beklentilerin sonuç bildirisiyle dünya kamuoyuna sunulduğunu söyledi.Köse, “Uluslararası Aile Konferansının katılımcıları olarak sempozyumdan elde ettiğimiz sonuçları paylaşmak istedik. Aile, sağlıklı birey ve toplumlar için alternatifi olmayan en önemli kurumdur. Bütün kadim din ve kültürlerin kabul ettiği bu önemin tüm resmi kurumlar, STK’lar ve bütün insanlar tarafından günümüzde de fark edilmesini ve aile birliğinin desteklenmesini bekliyoruz. Aile kurumunu tehdit eden modern kültürün ürettiği sorunların bertaraf edilebilmesi ve ailenin güçlenmesi için, Kur’an ve sünnete dayalı aile modeline imkân sağlayan sosyal politikaların hayata geçirilmesini öneriyoruz” dedi.
Çekirdek aile yapısından kaynaklanan sorunların giderilebilmesi için akrabalık bağlarının güçlendirilmesini önemsediklerini de dile getiren Köse, “Sıla-i rahim kültürü yaşatılmalı.
Şehir planlamaları yapılırken, fiziksel ve sosyal çevrenin, aile hayatına elverişli şekilde oluşturulması hususunda resmi ve sivil kurumların ortak çalışmalar yapmasını tavsiye ediyoruz. Yeni neslin bio-psiko-sosyal gelişimini olumsuz etkileyen kitle iletişim araçlarını, duyarlı davranmaya; aile değerlerine saygılı ve aile birliğini özendirici yayınlar yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda evliliğin teşvik edilmesi ve kolaylaştırılmasının önemine de dikkat çeken Köse, “Aile üyelerinin evlilik öncesinde ve sonrasında eğitilmesi, ailenin manevi açıdan desteklenmesi için İslam ülkeleri arasında ortak programlar geliştirmesi çok önemli. Çocuğun, ailenin benimsediği değerler doğrultusunda yetiştirilmesi önündeki her türlü engelin kaldırılması için yasal düzenlemeler yapılmasını talep ediyoruz. Her şeyden önemlisi boşanmanın ve yol açacağı yıkıcı etkilerin en aza indirilebilmesi için geleneksel hakemlik kurumunun canlandırılması ve aile danışma merkezleri gibi sosyal mekânizmaların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.