Aile bütçesine katkı

Aile bütçesine katkı

Roman vatandaşların yaşadığı Karatay ilçesi Yeni Mahalle'de bir evin kiralanmasıyla kurulan kurs merkezinde, dikiş eğitimi alan ev hanımları, elde ettikleri gelirle hem ailesine destek oluyor hem de..

Roman vatandaşların yaşadığı Karatay ilçesi Yeni Mahalle'de bir evin kiralanmasıyla kurulan kurs merkezinde, dikiş eğitimi alan ev hanımları, elde ettikleri gelirle hem ailesine destek oluyor hem de üretim bilinci kazanıyor.
Karatay Halk Eğitim Merkezi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Karatay ilçesi Yeni Mahalle'ye 2010 yılında Mevlana Sanat Merkezi açıldı. Mahallede kurulan merkezde, ev hanımlarına okuma yazma, kuaförlük, makine nakışı ve giysi dikim kursları açıldı. 
İlk olarak 18 kişi ile başlayan dikiş kursunda başarı elde edilmesi üzerine, yeni öğrencilerle 18 kişilik bir kurs daha açıldı. 
Bölgedeki insanlara iyi hizmet verebilmek amacıyla, sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan kurslarda eğitim gören ev hanımlarının maddi kazanç elde edilebilmesi için çeşitli kurumlarla görüşmeler yapıldı. 
Görüşmeler sonucu, Yeni Mahalle'de yaşayan ve halk eğitim merkezi tarafından açılan kurslara devam eden ev hanımlarının, Konya Özel Büyükşehir Hastanesi'nin ihtiyacı olan ameliyathane malzemelerini dikmesine karar verildi.
''CERRAHİ ELBİSE VE ÖRTÜLER DİKTİLER''

Hastanenin ihtiyaçları olan ameliyat elbisesi, ameliyat önlüğü, yastık yüzleri ve çarşaf gibi cerrahi müdahalede kullanılan örtüleri diken ev hanımları, öte yandan Karatay Kaymakamlığından aldıkları destekle edindikleri dikiş makineleriyle, evlerinde günlük kıyafetler diktikleri küçük atölyeler kurdular. 
Kumaşı hastane tarafından temin edilen ve elde edilen geliri ev hanımlarına verilen kurs sonucunda, bölgedeki ev hanımlarına iş imkanı sağlanarak, mahallede yaşayan vatandaşlara üretim bilinci kazandırıldı. 
Mahalle halkı tarafından titizlikle korunan ve ilgi gösterilen kurslarda, tekstil sektörünün ihtiyacı olan eleman yetiştirilmesi amaçlanıyor.
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.