Ahmet Gündel: Savcı Başka Bir İlde İşlem Yapamaz

Ahmet Gündel: Savcı Başka Bir İlde İşlem Yapamaz

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyet teşkilatında başlatılan gözaltılara bugün 7 ilde eş zamanlı operasyonlarla devam edildi. İstanbul merkezli operasyonda 17 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Hukukçular,...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyet teşkilatında başlatılan gözaltılara bugün 7 ilde eş zamanlı operasyonlarla devam edildi. İstanbul merkezli operasyonda 17 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Hukukçular, savcının görev sahası dışında operasyon yaptığını ifade ediyor.

Savcıların görev sahası dışında işlem yapamayacağını belirten Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, hükümetin kendi kafasındaki politikaları savcılar üzerinden uygulatmaya çalıştığını söyledi. S Haber’e konuşan Ahmet Gündel’in açıklamaları şöyle: “Şu anki mevzuatımızda yetki bölgesinin aşımı konusunda bir açıklık yok. Yani İstanbul’daki savcılık Ankara’dakileri gözaltına aldırmak suretiyle bir işlem yapamaz. Ama maalesef bir takım hukuk prensiplerinin geniş yorumundan hareketle bu tür işlemlere tevessül edilebiliyor. Ülke için üzüntü verici yanı, savcılık makamı hükümetin kendi kafasındaki politikalarının uygulanması noktasının bir aracı haline getiriliyor. Yargının hükümetin güdümüne girmesi, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının ortadan kalkması bu hususlarda önümüze çıkıyor. Bu hukuk ve demokrasi yönünden bir talihsizlik.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.