Ahmet Ciğer: Türkiye İç Çekişmelerden Kurtulmalı, Ekonomik Yarışa Girmeli

Ahmet Ciğer: Türkiye İç Çekişmelerden Kurtulmalı, Ekonomik Yarışa Girmeli

Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ciğer, Türkiye’nin bir an evvel iç çekişmelerden kurtulması, ekonomik yarışa kendi kulvarında girmesi gerektiğini vurguladı.

Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ciğer, Türkiye’nin bir an evvel iç çekişmelerden kurtulması, ekonomik yarışa kendi kulvarında girmesi gerektiğini vurguladı. Hükümet kanadının ve medyanın bir bölümünün kimi işadamlarına karşı karalama kampanyası yürüttüğünden yakınan Ciğer, “Bu durum endişelere neden olmaktadır. Kendini devamlı tehdit altında gören şirketler ve işadamları kaygılıdır. İnsanların paralel yapı adı altında üretilen senaryoda taraf olmaya zorlanması; ülkemizde geçmişte Sağ-Sol, Türk-Kürt, Laik-Dinci gibi taraflara bölünerek yaşadığımız kısır çatışmaları andırmaktadır. ” dedi.



MARİFED’in 6. Olağan Genel Kurulu toplandı. Wow Hotel’de yapılan toplantıya federasyona üye 43 derneğin yöneticisi de katıldı. Toplantıda söz alan MARİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ciğer, Türkiye’nin 2008 bunalımından yara almamasını kamu ve özel sektörün el ele vermesine; ülkenin kısır çekişmelere girmemesine bağladı. Federasyon olarak bakir bölge ve ülkelere gidip tanıtım, satış yapmaya imkan tanıdıklarına işaret eden Ciğer, bu faaliyetlerinin meyvelerini verdiğini, ihracatın arttığını dile getirdi.


Ciğer, 2008 bunalımının ardından Avrupa’ya ihracatı daralan Türkiye’nin imdadına Afrika ve Güney Amerika’nın yetiştiğini aktardı. Burada Türk okulları ve öğretmenlerinin önemli rol oynadığını belirten Ciğer, “Öğretmenlerimiz yeri geldi tercümanlık, yeri geldi rehberlik yaptı; menfaat talep etmeden etkinliklerimizde görev aldı. Onların yetiştirdiği öğrenciler de okullarından ülkemize gelip kendi ülkelerinden yatırımcıların tercümanı ve rehberi oldu. Şu an bu insanların hiç hak etmedikleri şekilde örgüt üyelikleri ile suçlanmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Ve sesimizi çıkarmasak dahi kırılıyor, inciniyoruz.” ifadelerini kullandı. Ciğer, sözlerine şöyle devam etti:

“Gerek devlet erkanından gerek kamu ve medyadan arkadaşlarımız ülke turlarımızda yer alarak bu anlattıklarıma tanık oldu. Bunların şu an başlattığı karalama kampanyasına anlam veremiyoruz. TUSKON ile tertip ettiğimiz turların büyük bölümü Ekonomi Bakanlığı ve TİM ortaklığında, tüm ihracatçılara ve üreticilere açık olarak yapıldı. Gayemiz ihracatçılara ve üreticilere dünyanın her bir yanında yardımcı olmak. Şu an dünyanın her bir yanında müteahhitlik sektörü ilgi ile karşılanıyor, talep görüyor. Elbette ülkelerin taleplerinden işadamlarımızı haberdar etmek bizim en doğal görevimiz.

Ülkemiz son senelerde gerek ekonomi gerek hak ve hürriyetler alanında önemli ilerlemeler elde etti. Biz de bu ilerlemeler ile Avrupa’dan Afrika’ya ve Güney Amerika’ya dek açılma olanağı bulduk. Pek çok ülkede ilgi ile karşılandık, takdir topladık. Şu an bu kazanımları kaybetmeden daha demokratik ve uluslararası anlamada kişi hak ve hürriyetleri konusunda kendimizi daha da geliştirmek, bilhassa yabancı yatırımcının en ufak bir şüphesi olmadan kendisine en öncelikli yatırım alanı olarak Türkiye'yi seçmesini mümkün kılacaktır. Türkiye kendi iç çekişmelerinden çıkarak bir an evvel ekonomik yarışa kendi kulvarında çıkmak durumunda, bu yarışa çıkarken de kendisini uluslararası alanda güç durumda bırakacak tüm ağırlıklarından da kurtulmalıdır. Son zamanlarda gerek hükümet kanadında gerekse de basın ve sosyal medya yoluyla bilhassa işadamlarına yönelik karalama kampanyaları endişelere neden olmaktadır. Kendini devamlı tehdit altında gören şirket ve işadamları kaygılıdır.

İnsanların paralel yapı adı altında üretilen senaryoda taraf olmaya zorlanması; geçmişte Sağ-Sol, Türk-Kürt, Laik-Dinci gibi taraflara bölünerek yaşadığımız kısır çatışmaları andırmaktadır. Bugün yaşanmakta olan bu çekişmeler yalnızca belli grupları birbirine karşı düşman etmeye çalışmakla kalmayıp baba-oğul, ağabey-kardeş, dostlar arasında uhuvveti de zedelemektedir. Aileler arasına düşmanlıklar girmekte sıkıntılar yaşanmaktadır. “


Ciğer, şu aşamada hem medyanın hem sosyal medyada tıklanma ve retweet rekorları arayanları sorumlu davranmaya çağırdı.


MARİFED Başkanı, 2010 referandumuna olumlu katkı koyduklarını, yeni anayasa vurgusu yaptıklarına anlattı. Yeni bir anayasanın zaruri olduğuna temas etti.

“HÜKÜMET TRENİ TEKRAR RAYINA SOKMALIDIR”

MARİFED 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ekonomiye de değinen Ahmet Ciğer, şunları kaydetti:


“Marmara gibi önemli merkezde büyümenin en önemli etmenlerinden biri siyasi ve ekonomik istikrar, diğeri hür teşebbüstür. 11 senede ekonomide önemli başarılar elde eden hükümetin treni tekrar rayına sokmalıdır. Ülke olarak istihdamın gerilememesi, artması için her sene yüzde 3 büyümeliyiz. Sanayi yatırımlarına önem vermeliyiz. Tabii şunu da itiraf etmede fayda var, ülkemiz tekstil makinelerinde başarılı olamadı. Teknolojilerini kendi üretemeyen ülkeler ilerlemesini devamlı kılamaz. Onun için iyi bir eğitime ve iyi bir altyapıya gerek var.

Ben geçenlerde Gaziantep’teydim. Bakın biz halı tezgahlarını Belçika’dan alıyoruz. Gaziantep’te bin halı tezgahı var, bunlara 1 milyar Euro vermişiz. Biz dünyanın en büyük halı ihracatçılarındanız ama bu şartlarda üretim ve ihracat yapmanın kabiliyet gerektirdiği ortada. Biz, artık teknolojiyi geliştirmeliyiz, bu katma değeri artıracak, maliyet avantajı getirecektir.”


Avrupa’da yeni nesillerin girişimci olmaktan kaçındığından söz eden Ciğer, “Bu durum bize de sirayet edecek diye korkuyoruz. Şu an duayen sanayiciler sanayiden çıkıyor, inşaata, turizme ve e-ticarete giriyor. Bu da yeni yetişen ikinci ve üçüncü nesil girişimcileri ürkütüyor. Üretim, kültür ve fedakarlıktır onun için evlatlarımızı bu şuurla yetiştirmeliyiz. Evlatlarımız sanayi, rekabet ve istihdamdan korkmamalı, üretimi her yerde yapmayı aklından geçirmeli.” dedi.

Öte yandan genel kurulda bilanço kabul edildi, denetim kurulu raporo okunup onaylandı. Yönetim kurulu ise oy birliği ile ibra edildi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.