Ahıska Türkleri Bayram Vesilesiyle Buluştu

Ahıska Türkleri Bayram Vesilesiyle Buluştu

Amerika’da Ahıskalıların en çok yaşadığı şehir olan Dayton şehrinde Kurban Bayramı münasebetiyle farklı bir atmosfer oluştu.

Amerika’da Ahıskalıların en çok yaşadığı şehir olan Dayton şehrinde Kurban Bayramı münasebetiyle farklı bir atmosfer oluştu. Dayton'da bayram namazına Ahıska Türk toplumundan yaklaşık 500 kişi katıldı. Bayram namazının ardından toplu bayramlaşma gerçekleştirildi.

Amerika Ahıska Türk Toplumu Başkanı Cumali Habibov, “Cemaatin çok olmasından dolayı bayram namazını kültür merkezimizin konferans salonunda kılmak zorunda kaldık.” dedi. Amerika'nın Ohio eyaleti Dayton şehrinde 400'den fazla Ahıskalı ailenin yaşadığını belirten Habibov, “Kurbanlıklarımızı Afrika`da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz ve buradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaştık.” diye konuştu.

Ohio Türk Amerikan Derneği'nın yöneticisi Özgür Özey de “Türkiye'den çok uzaklarda olmamıza rağmen burada da böyle bir toplulukla bayramlaşmak bizler için çok anlamlı.” ifadelerini kullandı. Gurbette bayramların farklı geçtiğini belirten Özey, Kurban Bayramı’nda Dayton'da bir nebze olsun Türkiye'deki gibi bir bayram geçirdiklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.